Elazığ’da Karayolları Trafik Güvenlik Haftası Etkinlikleri Başladı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da Karayolları Trafik Güvenlik Haftası Etkinlikleri Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 15:21

ELAZIĞ’DA 2 – 10 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA KUTLANACAK OLAN ‘KARAYOLLARI TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ ELAZIĞ VALİLİĞİ’NDE DÜZENLENEN PROGRAM İLE BAŞLADI.

Trafik kazası sayısı ve trafik kazalarında ölen kişi sayısının karayollarında gittikçe azaldığını belirten Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, alınan tüm önlemlere rağmen halen Türkiye’nin trafik kazası sayısı ve ölümlü trafik kazası sayısı bakımından çok iyi durumda olmadığını söyledi.
Elazığ’da ’Karayolları Trafik Güvenliği Haftası’ etkinlikleri Elazığ Valiliği’nde düzenlenen program ile başladı. Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Kazez, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Özsoylar, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Özsoylar, 2 Mayıs Cumartesi günü başlayan Trafik Haftası nedeniyle bugün 1 haftalık etkinlik programını açmış olduklarını ifade etti. Özsoylar, "Trafik kazaları dünyada ortalama olarak 1.2 milyon kişinin ya da her gün 3 bin 452 kişinin ölümüne yol açmaktadır. Karayolları trafik kazaları her yıl dünyada 50 milyon kişinin yaralanmasına ya da sakat kalmasına neden olmaktadır. Karayollarında meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin yarısından fazlası 15-44 yaş arası kişilerdir. Karayollarında ölen kişilerin yüzde 73’ü erkektir. 2020 yılında karayolu trafik kazalarının dünyada ölüme yol açan nedenler arasında 3. sıraya yükseleceği tahmin edilmektedir. Hayatını kaybeden, yaralanan, ya da sakat kalan her bir kişi için sayısız insan derinden etkilenmektedir. 2014 yılı içerisinde ülkemizde polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları neticesinde 2 bin 296 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş ve 233 bin 336 kişi de yaralanmıştır. Ülkemiz genelinde meydana gelen trafik kazalarında sonradan hastanede hayatını kaybedenlerle birlikte yaklaşık olarak 10 bin vatandaşımız bir yıl içerisinde hayatını kaybetmektedir” dedi.
Vali Murat Zorluoğlu, Tarafik Haftasına Elazığ’da Cumartesi günü meydana gelen kaza nedeniyle üzücü bir hadiseyle başladıklarını söyledi. Vali Zorluoğlu, ”Keban yolunda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 vatandaşımızı maalesef kaybettik. 2 tane de ağır yaralı olarak şu anda hastanede tedavi gören vatandaşımız var. Ben buradan hayatını kaybeden kıymetli vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığın ve sabırlar mevlam niyaz etsin. Tabi bende annesini çok küçük yaşta trafik kazasında kaybetmiş bir kardeşinizim. Maalesef 9 yaşında bir aracın yaya olarak anneme çarpması sonucu onu kaybettik. Dolayısıyla trafik kazalarına karşı ve trafik düzeniyle alakalı olarak benimde çok özel bir hassasiyetim var” şeklinde konuştu.
Ülkemizde trafik kazaları bakımından son yıllarda önemli bir takım gelişmeler olduğunu da vurgulayan Zorluoğlu, ”Trafik kazası sayısı ve trafik kazalarında ölen kişi sayısı karayollarında gittikçe azalıyor. 2005 yılına göre kıyasladığımızda 4 bin 500’den, şimdi 3 bin 500’e son yıllarda sayı düştü. Fakat diğer tarafta trafiğe çıkan araç sayısı arttığı için yaralı sayısıyla kaza sayısı da artıyor. Ölümlü kazalar neden azalıyor. Çünkü son yıllarda duble yollar çok arttı. Malumunuz Elazığ’da son 10 yılda duble yol 30 kilometreden 330 kilometreye çıktı. Daha iyi donanımda, daha sağlıklı araçlar trafiğe çıkıyor. Sürücüler de daha fazla eğitim alıyorlar. Ancak buna rağmen, bütün bu önlemlere rağmen halen daha Türkiye trafik kazası sayısı ve ölümlü trafik kazası sayısı bakımından maalesef çok iyi durumda değildir” diye konuştu.
Program sonunda Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve protokol üyeleri tarafından trafikte yılın başarılı personellerine plaket ve başarı belgesi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!