Elazığ’da Kader Mahkumları Derneği Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da Kader Mahkumları Derneği Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 16:37

ELAZIĞ'DA KADER MAHKUMLARI DERNEĞİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

Elazığ’da mahkumların ailelerine yardım etmek amacıyla kurulan Kader Mahkumları Derneği düzenlenen törenle açıldı.
Elazığ’da Kader Mahkumları Derneği İzzetpaşa Mahallesi Nadir Ozan Sokakta açıldı. Açılışa, dernek başkanı Cevat Köroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayas, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Dernekler İl Müdürü İzzet Atam, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Şerbet, Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner ve dernek üyeleri katıldı.
Açılışta Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner’in dua etti. Ardından konuşma yapan ETSO Başkanı İdris Alan, her ne kadar kader mahkumları içerideyse bile dışarıdaki insanların içeridekiler kadar emniyette olmadığını söyledi. Her an, her dakika ve saniye kimin ne zaman nerede olacağını Allah’ın bildiğini ifade eden Alan, “Bu vesileyle ben cezaevinde yatan kardeşlerime, hükümlülere ve tutuklulara devletin şefkatli elini gösterip bir an evvel bir af çıkarmasını rica ediyorum. Neticede bu insanlar doğarken suçlu doğmamışlar. Herkesin annesi, babası, kardeşi ve ailesi var. Bunlarda bir şekilde büyümüşler. Ama toplumdaki bazı şartlar, sorunlar ve problemler insanları suça itmiştir. Suçta evrensel bir olaydır. Dünya kurulduğundan beri insanlar suç işlemiştir. Allah’ın da en sevdiği şey tövbe kapısıdır. Cezaevinde yatan bir insan tek başında yatmıyor. Kendisiyle beraber çocuğu ve ailesi de ceza çekiyor” dedi.
Dernek başkanı Köroğlu ise, “Biz Elazığ’da bu işe elimizi attık ve açtık. Türkiye’de bu derneğin birincisi İstanbul’da açıldı. 12 senedir dernekleri ayakta. Bize de destek verilirse biz de kader mahkumlarına elimizde geldiği kadar destek vereceğiz. Başta sayın valimiz olmak üzere herkesten destek bekliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!