Elazığ’da ‘Annelerin Gururu Memleketin Huzuru Kızlarımız Projesi’ Tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da ‘Annelerin Gururu Memleketin Huzuru Kızlarımız Projesi’ Tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 17:06

ANNELERİN GURURU MEMLEKETİN HUZURU KIZLARIMIZ PROJESİ TANITILDI

Elazığ’da “Annelerin Gururu Memleketin Huzuru Kızlarımız” projesinin tanıtımı yapıldı.
Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Medical Park Elazığ Hastanesi’nin ortağı olduğu projenin tanıtım toplantısı Medical Park Elazığ Hastanesi toplantı salonunda tanıtıldı. Toplantıya, Vali Yardımcıları Haluk Çakmak, Zekeriya Göker, Üzeyir Yılmaz, Mehmet Fevzi Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Fevzi Göktürk, Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Müdürü Sebahattin Tanas, SODES Proje Sorumlusu Fethi Arslan, Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bayraktar, hastane çalışanları ve sporcular katıldı.
“PROJENİN AMACI SPORCU YETİŞTİRMEK”
Proje çalışmalarının 30 Eylül tarihi itibari ile başladığını aktaran Bayraktar, projenin en büyük amacının sporcu yetiştirerek, beden eğitimi öğretmeni olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Proje kapsamında gençlik merkezi, fitness salonu ve hentbol kursu açacaklarını belirten Bayraktar, bu proje kapsamında proje ortağı olan Medical Park Elazığ Hastanesi tarafından da sporcuların sağlık taraması, sponsorlukları ile birlikte sporcu annelerine yönelik kuşak çatışması ve çocuk sağlığı eğitim seminerlerinin verileceğini bildirdi.
“İNSANLAR ARTIK PROJE ODAKLI ÇALIŞIYOR”
Projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edildiğini söyleyen Elazığ Vali yardımcısı Haluk Çakmak ise, “İlimizde de 23 tane SODES projesi geçti. Biz şundan mutluyuz, artık insanlarımız proje yapmayı öğrendiler. Yani Elazığ da yaklaşık olarak 100 üzerinde proje için bize başvurdular. Tabii 23 tanesini kabul edebildik. Bu şunu gösteriyor. İnsanlar artık çalışıyorken proje odaklı çalışıyor. Yani bir sistemde çalışıyorlar. Bu da çok güzel bir gelişmedir. Bu SODES projeleri dediğimiz gibi daha çok sosyal içerme alanında olduğu için sonucu insan odaklı ve insana dönük çok büyük faydaları olan projelerdir” dedi.
“KIZLARIMIZDAN BİRİNCİLİK BEKLİYORUZ”
Projenin ortağı olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Müdürü Sabahattin Tanas ise, şunları kaydetti:
“Biz Çanakkale de nene hatunlarımızı biliyoruz. Kadınlarımızın da öyle yetişmesi gerekiyor. Böyle bir projenin içinde bulunmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Biz hocamızdan başarılar bekliyoruz. Türkiye birinciliği bekliyoruz. Üçüncülük gördük neden birincilik görmeyelim. Kızlarımızdan da biz birincilik bekliyoruz. Valimizle birlikte burada birincilik maçını izleriz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!