Elazığ’da Aile Psikolojik Danışma Merkezi Kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da Aile Psikolojik Danışma Merkezi Kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:27

ELAZIĞ BELEDİYESİ İLE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN AİLE PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZİ AÇILDI.

Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında Elazığ Belediyesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Aile Psikolojik Danışma Merkezi kuruldu.
Kalkınma Bakanlığı SODES Projesi kapsamında Elazığ Belediyesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğiyle Aile Psikolojik Danışma Merkezi Kültür Park Mamurat’ü-l Aziz Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahaddin Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, TOÇ Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Yeşilorman, 23. Bölge Elazığ Eczacılar Odası eski Başkanı Hakkı Sönmez, AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur ve çok sayıda davetli katıldı.
"AİLEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"
Sosyal belediyeciliğin, belediyeciliğin özü olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, aileye büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Yanılmaz, ” Toplum olarak aileye büyük önem veriyoruz. Aile ne kadar güçlü olursa, aile içindeki iletişim ne kadar güçlü olursa, toplum o kadar güçlü olur. Göreve geldiğimiz günden bugüne sosyal belediyecilik anlayışı içinde kadim bir şehir olan Elazığ’ın hem tarihini, hem kültürünü, hem sanatını, hem de manevi alt yapısını yeniden öne çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. Elazığ’ın en fakirinden, en zenginine kadar herkesin mutlu olduğu, huzurlu olduğu, yaşamaktan zevk aldığı bir şehir haline gelmesini istiyoruz. Belediye bünyesinde kurduğumuz proje geliştirme birimimiz hem teknik, hem de sosyal içerikli projeler geliştiriyor” dedi.
Aile içi iletişimde yaşanan sıkıntılara da vurgu yapan Başkan Yanılmaz, “Aile içi iletişimin belki sıfır noktaya indiği bu dönemde, bu çalışmalarımızla aile içi iletişime ciddi manada katkı sağlamış olacağız. Anne, baba ve çocuklar aynı yerde yaşıyorlar, ancak okuldan gelen çocuk çantasını bıraktığı gibi bilgisayarının başına geçiyor. Aile bireyleri aynı odanın içinde, ama her biri farklı bir dünyada yaşıyor. Oysaki bir çocuk anne sevgisini, baba şefkatini almalıdır. Baba çocuğunu koklayabilmeli, anne çocuğunu hissedebilmelidir. İşte bu merkezimizle, hem aile içi iletişim ve boşanmaların önüne geçilmesine, hem de anne-evlat, baba-evlat iletişiminde çok büyük bir açığı kapatacaktır. Aile hayatında televizyon dizilerinin ciddi bir yozlaşmaya sebep oluyor. Bu milletin ahlaki değerlerini, aile değerlerini en çok yanlış diziler yok etti. Dikkat edin bir çok dizide evlenme ve nikah kültüründen ziyade, nikahsız yaşama teşvik edilir duruma getirildi” şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Elazığ İl Müdürü Suat Kenç, Elazığ Belediyesi’nin hayata geçirdiği sosyal projelerin topluma önemli katkılar sağladığını söyledi. Kenç, "Toplumumuzdaki boşanma oranlarının bu denli yüksek olmasının çaresini hep birlikte aramak zorundayız. Sosyal belediyecilik anlamında belediyemiz üzerine düşeni yapıyor. Bu konunun çözümüne yönelik olarak hepimizin gayret etmesi gerekiyor. Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bundan sonraki dönemde de belediyemizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de konuşmasında Elazığ Belediyesi’ne sosyal belediyecilik alanında ortaya koyduğu ve toplumda ses getiren projelerden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Aile Psikolojik Danışma Merkezi’nin açılışı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!