Elazığ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:50

CUMHURİYET BAYRAMININ 92. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINDA TÖRENE GELEN ÇOCUKLAR KUTLAMALARA SELAM DURUP, BAYRAK SALLAYARAK EŞLİK ETTİ.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı Elazığ’da coşkuyla kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Elazığ’da Malatya Caddesi üzerinde tören düzenlendi. Törene Vali Murat Zorluoğlu, 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, kamu kurumlarını müdürleri, emniyet ve askeri personel, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Tören Vali Murat Zorluoğlu, 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.
Törende, İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ile gönderdiği mesajı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Vali Zorluoğlu, “Bugün, ceddimizin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda devletimizin en büyük gününü kutlamak için bir araya geldik. Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu sefer birliğimizi, dirliğimizi, sevgimizi, saadetimizi göstermek için toplandık” dedi.
78 milyonun her bir ferdinin cumhuriyetin öz evladı olduğuna da vurgu yapan Vali Zorluoğlu, şunları kaydetti:
“Bugün ulaştığımız seviyede cumhuriyet tüm etnik kökenlere, inançlara, dillere, kültürlere eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuş, yani kendi özüyle, ruhuyla gerçek manasıyla yeniden buluşmuştur. Devlet ile millet, cumhur ile cumhuriyet bugün daha bir muhabbetle kucaklaşmış, eski acılar, kırgınlıklar, dargınlıklar, tedavi ve telafi yoluna gidilmiştir. Son günlerde, ülkemizin istikrarına, büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına engel olmaya çalışan, milletimizin huzurunu ve güveninin bozma gayreti içerisinde olan terör hadiselerinde maalesef bir artış olmuştur. İster PKK, ister DEAŞ, DHKP-C olsun, ister sağdan, ister soldan gelsin terörün her türlüsünü buradan lanetliyorum. Ve vatandaşlarımızın desteğiyle devletimizin bu hain yapıları çökerteceğini, şehirlerimizde, köylerimizde milletimizi tehdit eden bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelenin süreceğini bir kere daha ifade ediyorum.”
Törende, öğrencilerin şiir okumasının ardından Elazığ Belediyesi Mehter Takımı ile halk oyunu ekibi gösteri yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de protokol tarafından madalyaları ve hediyeler verildi.
Öğrenciler, gaziler, askerler ve güvenlik güçlerine ait araçların geçişinin yer aldığı kortejle kutlama programı sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!