El konulan TC-IPK tescilli Gulfstream G450’nin tescili TC-VTN oldu

Güncelleme Tarihi:

El konulan TC-IPK tescilli Gulfstream G450’nin tescili TC-VTN oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 12:27

El konulan TC-IPK tescilli Gulfstream G450’nin tescili TC-VTN oldu

Haberin Devamı

Tolga ÖZBEK/İSTANBUL (DHA) – İPEK-Koza Grubu’nun el konulan uçağı TC-IPK’nin tescili değiştirildi. 27 Nisan’da yapılan değişiklikle uçağın tescili TC-VTN oldu. Bu değişiklik, “İpek’ti, Vatan oldu” diye yorumlandı.

İpek-Koza’nın 22 şirketine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle Ekim 2015’te kayyum atanmıştı. Kayyum atanan şirketlerden biri de grubun hava taksi şirketi ATP Havacılık’tı. Bu şirketin filosunda yer alan ve grup adını temsil eden Gulfstream G450 tipi uçak, TC-IPK tescili taşıyordu.

Geçtiğimiz ay sonunda, Türkiye’de sivil hava taşıtlarına verilen ve TC ile başlayan tescilde değişikliğe gidildi. Yeni uygulama ile TC-IPK tescili TC-VTN olarak değiştirildi. Menzili 8 bin 47 kilometre olan Gulfstream G450, saatte 980 kilometre hızla uçabiliyor. Gulfstream G450’nin koltuk kapasitesi 8 ila 14 arasında değişebiliyor.

Şirkette ikinci uçak olan Cessna Sovereign ise TC-ATP tescili taşıyor. Halen ATP Havacılık, iş adamlarının talebi doğrultusunda uçak kiralayarak hava taksi hizmeti veriyor.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!