El İttifak 3-1 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

El İttifak 3-1 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 16:47

Galatasaray, Suudi Arabistan'ın El İttifak takımına konuk olduğu hazırlık maçında 3-1 yenildi. 

Haberin Devamı

STAT: Prince Mohammed Bin Fahd Bin Abdulaziz
EL İTTİFAK: Al Kassar, Aminou, Al Dosari, Al Senien, Koffi, Ateen, Kanoo (Al Hazaa 78), Al Habaib (Nasser Al Abdali 63), Al Kuwaykibi, Al Maqadi, Al Jamaan (Al Salem 71)
GALATASARAY: Batuhan Şen, Sabri, Semih, Hakan (Birhan 46), Carole (Linnes 46), de Jong (Volkan Pala 76), Selçuk (Gökay Güney 76), Josue, Sneijder (Berk İsmail), Bruma, Eren Derdiyok (Kerem 41) 
GOLLER: Kanoo 20, Al Jamaan 25, Al Kuwaykibi 70 / Bruma 81

El İttifak 3-1 Galatasaray


Sarı-kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'de sezonun ikinci bölümünün hazırlıkları kapsamında Dammam kentindeki Prens Muhammed bin Fahd Stadı'nda oynanan maçta El İttifak ile karşılaştı. 

Haberin Devamı

Galatasaray'ın ilk 11'inde Batuhan Ahmet Şen, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, De Jong, Selçuk İnan, Josue, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok yer aldı. Fernando Muslera, Cenk Gönen ve Eray İşcan'ın sakatlıkları nedeniyle sarı-kırmızılıların kalesini, altyapıdan 17 yaşındaki Batuhan Ahmet Şen korudu. 

El İttifak, 20. dakikada Kanoo, 25. dakikada El Jamaan'ın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci devre karşılıklı gollere sahne oldu. Ev sahibi ekip, 70. dakikada El Kuwaykibi'nin attığı golle farkı 3'e çıkardı. Galatasaray, 81. dakikada Bruma'nın golüyle durumu 3-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve El İttifak, Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti. 

Sarı-kırmızılılarda Kerem Çalışkan, Linnes, Berk İsmail Ünsal, Birhan Vatansever, Volkan Pala ve Gökay Güney de sonradan oyuna dahil olarak forma şansı buldu. 

NOTLAR:

Galatasaray, Suudi Arabistan’ta sponsorluk için görüşmelerde bulundu...

Galatasaray, Suudi Arabistan takımlarından El İttifak ile yapacağı dostluk maçı için gittiği Dammam kentinde birçok büyük Suudi Arabistan şirketi ile sponsorluk için görüşmeler ve temaslarda bulundu. Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi’nin üyesi, mevcut kral Salman’ın yeğeni, dünyanın en zengin petrol bölgesi olan Doğu Eyaleti’nin valisi Prens Saud bin Nayef ile de Galatasaray yönetimi adına Yrd. Doç. Dr. Ural Aküzüm görüştü. Görüşmede Doğu Eyaleti’nin Ticaret Odası yetkilileri, önemli şirketlerin genel müdürleri ve yönetim kurulu başkanları da yer aldı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan’da yeniden yapılanan Süper Lig ile ilgili Galatasaray’ın kurumsal tecrübesinden yararlanılırken Türkiye’de spor alanında Suudi Arabistan şirketlerinin sponsorluk ve yatırımları, gelecekteki sponsorluk ve işbirliği imkanları, Galatasaray’ın dünya futbolundaki yeri konuşuldu. Prens Saud bin Nayef, yapılan görüşmede İstanbul’da yılbaşı gecesi yaşanan terör saldırısından ve İzmir’deki terör eyleminden çok üzüntü duyduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’da 2030 vizyonu çerçevesinde, devlet tarafından futbol ve tesisleşme için 6 milyar Dolar’lık yatırım yapılıyor.

TERÖRE KARŞI...
İki takımın oyuncuları da üzerinde "Teröre karşı" yazan pazubantlarla sahaya çıktı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!