El halıcıları destek istedi

Güncelleme Tarihi:

El halıcıları destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 15:56

El halıcıları destek istedi

Haberin Devamı

İZMİR'deki el halısı satıcıları, Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Başdurak Cami altındaki işyerleri için kira desteği istedi.

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Abdullah Naci Ölçen, yaptığı yazılı açıklamada, 10 yıllığına İzmir Ticaret Odası tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralanarak restorasyonu yapılan Başdurak Camii altındaki işyerleri üyelerimize kira desteği verilmesini istedi. Ölçen, şunları söyledi:

“El Halıcıları Çarşısı, derneğin ilk yıllarından bu yana hayata geçirmek istediğimiz projeler arasında. Bu yöndeki taleplerimizi Başbakan Binali Yıldırım'a ilettik. Şimdi böyle bir fırsat Başdurak Camii projesi ile elimize geçti. Yurt dışındaki fuarlarda Türk el halıcılığına yabancıların çok büyük ilgi gösterdiğini, halıyı alıp  evinin içine koymanın yanısıra dış duvarlara asıldığını, bahçe süslemelerinde kullandığını gördük. Bu açıdan Kemeraltı'nda oluşturulacak Halıcılar Çarşısı'nın kruvaziyer turistleri de çekeceğine inanıyorum. Başdurak Cami altındaki dükkanların restorasyonu projesinin adı bile Turistik El Sanatları ve El Halıcıları Çarşısı iken üyelerimize daha fazla destek verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çarşı halıcılara kazandırılmalı. Zaten projenin özü de bu, yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin korunması ve kalkındırılması. Projeye sadece ticari açıdan bakılmamalı, gerek kira gerekse diğer yan destekler konusunda sektör üyelerimize el verilmeli."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!