El emeği ürünler görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

El emeği ürünler görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 15:10

El emeği ürünler görücüye çıktı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (OBEM) tarafından Cumhuriyet Meydanında yıl sonu sergisi açıldı.

Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde kadınların meslek edinmesi ve ev ekonomilerine katkı sağlamaları amaçlı açılan OBEM kurslarında yapılan eserler bir arada toplandı. Sergide birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler stantlarda yerini alarak vatandaşların beğenisine sunuldu. İki gün boyunca açık olacak sergide gün içerisinde çeşitli etkinliklerin yapılacağı kaydedildi. OBEM yılsonu sergi açılışını Belediye Başkan Yardımcıları, MHP Osmaniye Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Selcen Taşkan,  Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Güngör, OBEM kurs eğitmenleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş birlikte yaptılar. Sergi alanında OBEM’in küçük öğrencileri Bale, Kafkas, Jimnastik ve Defile gösterileri yaparak katılımcılardan yoğun alkış topladı. Çocuk gösterilerinin akabinde müzik dinletileri başladı. Sergiye katılan vatandaşlar hem müzik ziyafetinin keyfini çıkardılar hem de eğlendiler.El emeği göz nuru bu muhteşem ürünlerin görülmeye değer olduğunu vurgulayan Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Azizoğlu, "Sergimizdeki tüm ürünler OBEM kursiyerlerimiz tarafından yapıldı. Osmaniyeli vatandaşlarımızın ziyaretine açtığımız bu sergiye tüm herkes davetlidir" dedi.
Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Güngör ise şöyle dedi:
"Osmaniye Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Bu kurslar Mesleki anlamda öğrenmeye ve ürün elde etmeye ve elde edilen bu ürünü de satmak suretiyle ailelere bir bütçe kazandırmaya yönelik. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ve kültürümüzün devamlılığı açısından da çeşitli ürünler var. Bu sergiyi geçmişle bağ kurması açısından çok olumlu buluyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!