El emeği göz nuru Kırkyama, Beykoz’da yarıştı

Güncelleme Tarihi:

El emeği göz nuru Kırkyama, Beykoz’da yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 09:34

El emeği göz nuru Kırkyama, Beykoz’da yarıştı

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) – BEYKOZ Belediyesi, birbirinden renkli kırkyamaları yarıştırdı. Meraklılarının el emeği göz nuru el işlerinin ödüllendirildiği yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.

Geleneksel Sanatlar Derneği ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’yle işbirliğiyle yapılan “Kırkyama Yarışması” ödül töreni düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde eserler, bu yıl ilk defa görücüye çıktı.

Kırkyama sanatı ile ilgilenenlerin rengârenk ve desenlerle meraklılarına ‘’İstanbul’u anlattığı serbest ve geleneksel olarak iki kategoride yapıldı.

“KIRKYAMAMI YAPMAM 2 AYIMI ALDI”

İstanbul’u farklı yönleriyle işleyen Kırkyama yarışmasında serbest tasarım kategorisinde birinci olan ve 4 bin TL ödülü almaya hak kazanan olan Oya Altınkök, ‘’Eserin yapımı iki ay sürdü. Son gün teslim ettim. Birinci oldum. Kırkyama ve el nakışının farklı tekniklerini kullanarak İstanbul’u anlatmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

Kırkyama yarışmasından haberi olmadığını belirten Saime Sakmarlı, şöyle konuştu:

“Benim bu yarışmadan haberim yoktu. Eşim evlenme teklifini bir gemide yapmıştı. Bende bunu esere çevirmek istedim. Yarışmayı duyunca da bu eserle katılmak istedim ve ikinci oldum, 2 bin TL kazandım, çok mutluyum.”

KIRKYAMA SANATI TANITILDI

Yarışmayla, çeşitli kumaşların bir araya getirilerek ve değişik şekillerde desenler verilerek dikilmesi sonucunda yapılan Kırkyama sanatının tanıtılması ve geliştirilmesine katkı sağlandı.

Kırkyama Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü olarak 750 TL verilirken, sergileme ödülü olarak 500 TL verildi.

Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Devlet olarak geçmişimiz çok büyüktür. Biz kültürü ve sanatı olmayan bir millet değiliz. Bizim her alanda sanatlarımız önemlidir" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!