El ele turladılar

Güncelleme Tarihi:

El ele turladılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Aynı dili konuşan iki ülkenin maçı beklendiği gibi eşitlikle sonuçlanınca elenen takım Fildişi oldu. Son dakikaları rölantide oynanan karşılaşmada Nilmar’ın bir topu direkten döndü.

DÜNYA Kupası’nda favoriler arasında gösterilen Brezilya ile Portekiz’in maçı golsüz eşitlikle sonuçlandı: 0-0. Bu skorun ardından “Ölüm Grubu” olarak adlandırılan G Grubu’nu Brezilya lider olarak tamamlarken, Portekizliler de 2. olarak tur vizesini aldı. Fildişi Sahili ise kupaya ilk turda veda eden taraf oldu.

Elano oynayamadı

Durban kentinde oynana karşılaşmaya Brezilya, kırmızı kart cezalısı Kaka ve Fildişi maçında sakatlanan Elano’dan yoksun çıktı. Buna karşılık ilk yarıda Nilmar’ın yaptığı vuruşta top direkten döndü.

İkisi de ıslıklandı

Portekiz ise en önemli fırsatı 2. yarıda Cristiano Ronaldo’nun ceza sahasına girip Meirelles’e ‘al da at’ diye çıkardığı topla yakaladı.

Ancak bu futbolcu topu kale yerine yan ağlara gönderince maç başladığı gibi golsüz bitti. Öte yandan son dakikalarda iki takım da bu skorla 2. tura çıkacağı için risk almayınca tribünlerden ıslık sesleri yükseldi. Bu sonuçla Brezilya, ikinci turda Şili ile eşleşirken, Portekiz’in rakibi İspanya oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!