Ekspres güzellik

Yaz mevsiminde hepimizin zamanı değerli.

Haberin Devamı

Güneşin tadını doyasıya çıkarmak varken aynanın karşısında zaman kaybetmek niye? Bunun için siz en iyisi pratik güzellik önerilerimize bir göz atın.

2 DAKİKADA BAKIMLI TIRNAKLAR: Öncelikle tırnak yüzeyini bir tırnak parlatma süngeriyle pürüzsüz hale getirin. Ama işlem sırasında yüzeyi fazla ovuşturmak, tırnak plağını zedeleyebilir. İsterseniz, tırnaklarınızı nude tonları ya da uçuk pembe tonlarındaki bir cilayla da parlatabilirsiniz.

1 ADIMDA IŞILTILI CİLT: Ya kan dolaşımını hızlandırmak için olduğunuz yerde zıplayın ya da nemlendirici kreminize birkaç damla altın tonlarında sıvı aydınlatıcı karıştırıp öyle kullanın. Bu ışıltı veren kokteyl aynı zamanda parlaklık da kazandırıyor. Gold aşırı parlarsa, bir miktar transparan pudrayla parlaklığı alabilirsiniz.

TEK RENKLE KUSURSUZ MAKYAJ: Pratik 2’si 1 arada ürünler hem dudaklar hem de yanaklar için mükemmel renk seçenekleri sunuyor. Üstelik bu ürünler makyaj çantasında da fazla yer tutmuyor. Sıvı ya da kalem formlu renklendiriciyi elmacık kemiklerinin hemen üstüne sürün. Sonra parmaklarınızla hafifçe dağıtın. Dudaklarınızı dudak kalemiyle boyayın. Ürünün sıvı versiyonunda bulunan aplikatör size yardımcı olacaktır.

2 ADIMDA HAFİF ‘SMOKEY EYES’ MAKYAJI: Yumuşak bir göz kalemiyle gözün iç kısmından dışına kadar kirpik diplerinden bir çizgi çekin. Bu çizgiyi parmak ucunuzla hafifçe dağıtın. İşte hafif smokey eyes makyajınız hazır...

2 YARDIMCIYLA KOLAY SAÇ MODELİ: İnce elastik saç bantları, klasik taçlar gibi kullanılabiliyor. Hippi trendi için renkli bir saç bandını taç gibi takabilirsiniz. Ya da pratik bir topuz için saçınızı arkada toplayıp bir lastikle tutturabilirsiniz. Aynı şekilde saç tokaları da saçlarda çok yönlü uygulamalara izin veriyor. Saçlarınızı ortadan ayırın. Sağdan ve soldan tel tokayla sabitleyin, başınızın arkasında topladığınız minik topuzunuzu saç lastiğiyle sabitleyin.

5 DAKİKADA BRONZ BİR CİLT: Yeni bronzer ürünler, cilde kazandırdıkları doğal bronz görünümle kusursuz tatil tenleri yaratıyor. Terracotta ve altın sarısı, rengin ciltte doğal durmasına yardımcı oluyor. Uygulamaya gelince; sadece allık fırçası yardımıyla bir miktar alın, yanaklar ve burun üzerine sürün. İşte bu kadar basit....

Haberin Devamı

60 SANİYEDE RAHATLAMIŞ
AYAKLAR: Sıcaklardan şişen ayaklar için, 5 damla nane yağı damlattığınız ılık ayak banyosu hazırlayın. Ayaklarınızı bu suda dinlendirdikten sonra soğuk duşun altına girin. Bu, uzun ve yorucu geçen bir günün ardından ayak masajı yaptırmışsınız gibi rahatlatıcı bir etki yaratır. Sonrasında ayak kremi sürmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

80’lere hoş geldiniz!
Sezonun yeni yıldızı elmacık kemikleri

Elmacık kemikleri yeni sezonda makyaj artistlerinin radarında... Peki, sezonda allıkla ilgili yeni gelişmeler neler? İşte yanıt...

Artık utangaç genç kız yanaklarına veda ediyoruz. Onun yerine 80’lerin geniş alana uygulanan allık trendi karşılıyor bizi. Bunun için toz allıklar geniş bir allık fırçası yardımıyla elmacık kemiklerinin en üst noktasından şakaklara doğru uygulanıyor.
Şeftali ve açık tonlar Balmain ve Paul&Joe’daki gibi gayet popüler... Klasik pembe bile artık güçlü bir şekilde kendini gösteriyor. Ünlü top model Miranda Kerr de bu trendin öncülerinden.
Ancak yine de en trendy uygulama, Jessica Alba’nınki gibi koyu bronz tonların yarattığı feminen etki... Bronz pudrayla bu uygulamayı denemeye ne dersiniz... Belki de allık yerine makyaj çantanızın yeni yıldızı olabilir.

Haberin Devamı

MARKALARDAN...

Kate Middleton’ın makyaj stili

Deborah Milano’nun makyaj direktörü Luca Mannuci, Kate Middleton’ın makyaj stilini ve uygulamanın püf noktalarını anlattı:
Kade Middleton’ın makyajı gençliğini yansıtsa da zarafet ve sadelikten uzaklaşmıyor. Cildi her zaman doğal görünüyor. Elmacık kemikleri de makyajı mükemmelleştiriyor.
Yanaklarına yarı-mat pembe blush allık uyguluyor. Gözlerine daha anlamlı bir görünüm kazandırmak amacıyla genellikle alt ve üst kirpiklerine koyu renk kalem çekiyor.
Kirpik çizgilerini dağıtmadan ama daha derin bir ifade vermesi için göz çukurlarına duman grisi ya da açık kahverengi göz farı uyguluyor. Dudakları ince olduğu için doğal görünümlü açık pembe tonlarını tercih ediyor.

Haberin Devamı

İnsan haklarına duyarlı marka

Biz onu sosyal hayat, çevre ve insan haklarına duyarlı yaklaşımıyla tanıdık. O da çizgisinden hiç şaşmadı... The Body Shop, kozmetik endüstrisinde hayvanlar üzerinde yapılan testlere karşı çıkan, bu anlamda yıllardır toplumsal duyarlılık geliştirmiş bir marka... 20 yıl önce başlattığı adil yerel ticaret anlayışıyla da dünya üzerinde zor şartlarda yaşayan topluluklardan satın aldığı doğal içerikler, aksesuvarlar ve hediyelerle, özellikle kadınların yer aldığı yerel ticaretin gelişimine katkıda bulunuyor. Bu anlamda markayı destekleyen pek çok ünlü isimle de temsil ediliyor. Kate Moss, Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Reese Witherspoon, Adriana Lima ve geçtiğimiz yıl marka için makyaj serisi hazırlayan Lilly Cole...

Haberin Devamı

Tekstil devinden kozmetik atağı

H&M’in merakla beklenen kozmetik koleksiyonu, bu aydan itibaren elimizin altında olacak. Peki, yeni sezonda kadınları nasıl bir makyaj trendi bekliyor? H&M Tasarım Başkanı Ann-Sofie Johansson, kozmetik ürünlerin modayla mükemmel uyumundan söz etti: “Fütüristik bir minimalizm, gotik drama ve ışıltılı bir romantizm... Sonbaharda pastel tonlar koyu metalik renklerle kontrast oluşturuyor. Koyu gölgelerle yaratılan dumanlı gözlere, dudaklarda seksi pembe ve vampir kırmızısı eşlik ediyor. Tırnaklara gelince, yeni sezonda pastel, parlak metalik, pembe, mor ve mavinin sıra dışı tonlarıyla göz alıyorlar.”

Yazarın Tüm Yazıları