Eksikleri gidermek için toplandık

Güncelleme Tarihi:

Eksikleri gidermek için toplandık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 16:26

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kentte düzenlenecek 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'ne 1 yıllık bir süre kaldığını ve bu sürenin bu tür organizasyonlar için çok kısa olduğunu belirterek, “Bu olimpiyatları eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek için çalışmamız lazım” dedi.

Valilik B Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen “2011 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali Organizasyon Komitesi Bilgilendirme Toplantısı”nda konuşan Vali Kızılcık, kentte 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nin düzenleneceğini anımsatarak, “Trabzon'da olimpiyatları bize yaraşır ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek nitelikte organize edebilmek, eksiklikleri gidermek ve yürütülen çalışmaları en iyi şekilde yürütmek için toplandık” dedi.

Kızılcık, toplantının, 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali Genel Koordinatörü Nihat Doker'in talebiyle yapıldığını söyleyerek, şunları anlattı:

“Yaklaşık 1 yıllık bir süremiz kaldı, 1 yıl bu tür organizasyonlar için çok kısa bir süre. Geçtiğimiz günlerde Olimpiyat Denetim Komitesi buraya geldi, her türlü, her alanda hem de inşaatlarla ilgili denetimlerde bulundu ve raporunu bizlere iletti ve genel olarak şu anda gidişatın iyi olduğunu, sadece yurtların inşaatı konusunda bir problemle karşılaşmamak için bir an önce harekete geçilmesini tavsiye ediyorlar. Biz de bu yurtların ihalesini gerçekleştirdik, hatta inşaatı da başlanmış durumda. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki en geç nisan ve mayıs ayında bu yurtlar tamamlanmış olur. Olimpiyatları eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek için çalışmamız lazım”

Bu çalışmalar dışında organizasyona ilişkin güvenlik konusunda da eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirten Vali Kızılcık, “Böylece alttan üst yapıya doğru da yapılması gereken koordinasyon neyse o alandaki çalışmaya, vakit geçirmeden başlamamız lazım” şeklinde konuştu.
Nihat Doker de organizasyona ilişkin acil olarak yapmaları gereken bazı hususlar olduğuna işaret ederek, “Artık bizim bazı komitelerinin sorumlularını da belirlememiz lazım. Örneğin ulaşım, sağlık, güvenlik, konaklama, sosyal ve kültürel aktiviteler, çevre düzenleme, temizlik, itfaiye ve alt yapı gibi konularda vali beyin yetki vereceği kişilerden organizasyon komitesini oluşturmak gerekiyor” dedi.

Ulaşım komitesinin de çok önemli bir komite olduğunu ifade eder Doker, “Ulaşım komitesine belediyeden, üniversiteden, emniyetten, jandarmadan, YURTKUR'dan, kara yollarından, hava yollarından, denizcilikten ve yetkili kişilerden oluşan görevlendirmeler yapmak lazım. Organizasyonda herhangi bir sorunla karşılaştığımızda bu sorunları en hızlı şekilde çözebilmemiz gerekmekte” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık başkanlığındaki toplantıya, Doker'in yanı sıra Vali Yardımcısı Aziz Mercan, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile ilgili kurumların yöneticileri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!