Ekrem Karaberberoğlu Alt Yapı Tesisleri Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ekrem Karaberberoğlu Alt Yapı Tesisleri Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 12:15

EKREM KARABERBEROĞLU SPOR TESİSİ AÇILIŞI SONRASI PROTOKOL FUTBOLCULARLA FOTOĞRAF ÇEKİLDİ.

Serdivan Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesislerinin açılışı gerçekleştirildi.
Gerçekleşen açılış programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Çoş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Milletvekilli Adayları Ali İhsan Yavuz ve Nuray Sağıroğlu, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selattin Aydın, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, belediye başkanları, STK temsilcileri, sporcular, merhum Ekrem Karaberberoğlu’nun ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ekrem Karaberberoğlu’nun hayatını anlatan video gösterimi ile başlayan programda söz alan Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selattin Aydın, “1994 yılında Sakarya’ya geldim. Ekrem Karaberberoğlu hocamızın sporun her ortamında ismini duydum. Kendisini hayırla yâd ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun Sakaryaspor’a büyük katkıları olduğunu biliyoruz. Sakaryaspor’un altyapısına kazandırılan böylesi bir tesis için değerli başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Her yeni gün yeni bir hizmeti şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “İnsanımıza yakışan, hayatına güzellik, estetik ve değer katan yeni yeni projeler üretmenin gayretini sürdürüyoruz. Sakarya, sporcu yetiştiren ve yetiştirdiği sporcularla anılan bir şehirdi. Türk futbol tarihinde bir grup sporcuyu tanımlarken sanırım sadece bizim şehrimizin adı kullanılmıştır. Futbol camiasında Sakaryalılar dendiğinde herkes kimlerin kastedildiğini gayet iyi bilirdi. Sakaryalılar başlığı gazete manşetlerini süsler, milli takımın uzun yıllar ana gövdesini oluşturmuştu. Sakarya, sporcu yetiştiren ve yetiştirdiği sporcularla anılan bir şehirdi” diye konuştu.
Konuşmalarının devamında tesislere adı verilen Ekrem Karaberberoğlu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Toçoğlu, “Oğuzları, Aykutları, Turanları, Bülentleri, Rahimleri ve Şabanları yetiştiren, Sakarya’yı Türk futbol tarihinde markalaştıran bir efsaneden, büyük bir isimden, Ekrem hocadan bahsediyoruz. Türk futbol tarihi yazılırken Sakaryalı sporculardan bağımsız yazılmayacak. Sakarya adı, spor tarihimizin en müstesna sayfalarında yer alacak. İşte bunu sağlayan Ekrem Karaberberoğlu hocamızı da bu vesileyle bir kez rahmetle anıyoruz” dedi. Başkan Toçoğlu konuşmasını devamında; “Bildiğiniz gibi; Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Sakaryaspor altyapı sorumluluğunu tamamıyla üstlenmiştik. Kulübümüzü Türkiye ve Dünya futboluna mâl olan yeni futbolcuların adresi yapma arzusuyla yola çıktık. Bu doğrultuda altyapıyı belli bir disipline sokacak yeni bir tesis kaçınılmaz görünüyordu. Futbolcuların saha dışı çalışmalarını da gerçekleştirebileceği çok fonksiyonlu bir tesis zaruret halini almıştı. Zihin dünyamızı yeşil siyahlı kulübümüzün yeni başarılarına duyduğumuz inanç şekillendirdi. Ekibimizle gerekli tüm hazırlıkları yaptık, projelendirme ve ihale aşamalarının ardından örnek tesisi kısa bir sürede tamamladık. Projemizin yer tahsisini de Serdivan Belediyemizden yapmıştık. Bu anlamda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri sahip olduğu tüm teçhizat ve teşrifatıyla Türkiye’ye örnek bir spor kompleksidir. Yaklaşık 850 kişilik tribün binasında; Soyunma ve hakem odalarıyla dinlenme alanları yer alıyor. Yine Konaklama binasında da; sporcu odaları, seminer odaları, masaj salonu ve yemekhane bulunuyor. Tüm bu sosyal alanların dışında tesisimizde iki adet de suni çim saha sporcularımızın hizmetinde olacak. Spor yapılabilecek alanların çoğaltılması her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı, almaya devam ediyor. Spor başlığında şehrimize çok ciddi yatırımlar kazandırdık. Birçok ilçemize tam da sözünü verdiğimiz gibi; sentetik saha projeleri inşa ettik. Amatör spora ciddi desteklerimiz oldu, olmaya devam ediyor. Her yıl spor kulüplerimize düzenli malzeme yardımları ulaştırdık. Özel araçlar tahsis ettik. Sporun her branşında başarı için kulüplerimize konaklama ve ulaşım yardımlarımız halen sürüyor. Yeni dönemde hem Sapanca hem de şehir merkezi için iki yeni sentetik saha müjdesi verdik. Ancak şunu rahatlıkla ifade edebilirim; içerisinde bulunduğumuz Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri ilçelere de uzanan spor yatırımlarımızın adeta imzasıdır. Bugün burada top koşturan kardeşlerimiz yarın Türk futbol tarihinin abidevi şahsiyetlerinden biri olmaya namzettir. Bu tesislerden daha nice Ekrem Karaberberoğlu, Oğuzlar, Aykutlar, Tuncaylar yetişecek. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Başkan Toçoğlu konuşmasının ardından merhum Karaberberoğlu’nun eşi Hatice Karaberberoğlu’nun elini öperek, günün anısına çiçek takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!