Ekranlardaki saçmalıklar

EKRANLARDA bazı programları izlerken adeta donup kalıyorum. Özellikle dinci kanalların yaptıklarına şaşırıyorum.

Hele bir de bütün bunlara RTÜK’ün nasıl izin verdiğini bir türlü anlamadım gitti. Hani o her bölümünde başka başka doğaüstü olaylardan oluşan programlardan bahsediyorum. Ak sakallı dedelerin çıka geldiği, ölenlerin ruhlarının insanların karşısına dikildiği programlar? Bir keresinde kanalları gezerken yine bu kanallardan birine rast geldim. Her rastladığımda da gülerek seyrediyorum. Yine merak ettim ve dalga geçerek seyretmeye başladım. Seyrettikçe program daha da komik bir hal almaya başladı. Programın adını hatırlamıyorum. Ama başrolde oynayan kişinin ’Mahallenin Muhtarları’ adlı dizideki Fadime rolündeki Aydan Burhan olduğunu biliyorum. Bu bayan sokakta bir kedi buluyor ve evine alıp bakmaya başlıyor. Şu an hatırlayamadım ama bu bayanın karşısına çeşitli sebeplerden olsa gerek ak sakallı dede çıkıyor. Kadına çeşitli öğütlerde bulunuyor falan filan... Sonra dede kediyle ilgili konuşuyor. Yok neymiş efendim kedi her ’mırladığında’ kadının hanesine on (10) sevap yazılıyormuş. Yani kediyi mutlu edersen. Merak ettim acaba dedenin elinde tarife falan mı var? Kedi mırlarsa 10 köpek kuyruk sallarsa 20!

Bundan komik, insanları cehalete sürükleyen başka programlar varsa bilemiyorum. Fakat bu programların hemen hemen hepsi bu şekilde. Bir de diğer taraftan bakıyorum. Artık klasikleşmiş, yediden yetmişe herkesin sevdiği Kemal Sunal’ın filmlerinde, onun kendine has deyişiyle ’eşekoğlueşek’ deyişi bile kesintiye uğruyor. Hükümet aleyhine olan kanal ve programlar

sansürle önleri kesiliyor. Demokrasi ve akılcılık adına mükemmel uygulamalar

doğrusu. Fakat bu safsatalara kimse ses çıkarmıyor, herkes görmezden

geliyor. Bir toplumda metafiziğe bu kadar bel bağlanırsa o toplumdan hiçbir şey olmaz. Sanırım biz de bir hiç olmaya doğru yavaş yavaş ilerliyoruz.

Sizi ve sizin gibi düşünüp yazan diğer yazarları okumak beni ne kadar mutlu

ediyor bilemezsiniz. Caner UZ

İmama para var öğretmene yok

ÜCRETLİ öğretmenlik uygulamasının haksız bir uygulama olduğunu, ancak yeterli sayıda öğretmen mezun olmadığı takdirde böyle bir uygulamaya gidilebileceğini biliyorken, hükümetimiz 200 bin işsiz öğretmen varken atamaları gerçekleştirmemekte ve sürekli olarak 300 YTL civarı ücretle öğretmen çalıştırmaktadır.

Bu haksız uygulamanın iptali için sendikalara baskı yapmaktayız ve gerekirse dava biz açacağız bu gelişmeleri haber yapıp sesimizi duyurmaya yardımcı olursanız seviniriz.

Y.Y. 200 bin işsiz öğretmen adına

Bakarken rahatsız olduk

"OFİSİMİZ, Balgat Çetin Emeç Bulvarı üzerinde bulunmaktadır. Saat 10.00’dan itibaren ’70 Gün Altgeçidinde’ yol onarım çelışmesı yapılmaya başlandı ve köprü trafiğe kapandı. Şu saat 16.00 hala bitmiş değil ve tarfikte insanlar çile çekmeye devam ediyor. Yapılacaksa bu onarımın trafiğin daha az olduğu bir saatte yapılması mümkün değil miydi? Ofisimiz tam trafiğe baktığı için biz oturduğumuz yerden rahatsız olduk. Oradaki insanların durumunu siz düşünün.

Belediye, ’6 Ağustos zararını’ ödemiyor

BİZ
SSK Blokları 31/1 adresinde 21 yıldan beri ikamet etmekteyiz.

6.8.2007 tarihinde saat 21.40’ta ASKİ’nin hatalı uygulamaları nedeni ile ana su borularında biri fazla basınç nedeni ile patlamış ve evimiz sular altında kalmıştır. Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve bir çok yetkilisi, zararı olan vatandaşların tüm mağduriyetlerinin önleneceğini, bir çok kez

medya yolu ile beyan etmelerine rağmen zararlarımız halen karşılanmamıştır.

Bizler olayın hemen ertesinde 11. Sulh Hukuk Mahkemesi’nden bilirkişi talep ederek zararımızı tespit ettirdik. Bu raporda 10.778 YTL zararımız olduğu belirtilmiştir. Muhatabımız Büyükşehir Belediyesi’dir. Söz konusu rapor kendilerine de iletilmiş olmasına rağmen bizleri hiçbir şekilde muhatap almadıkları gibi herhangi bir zarar tazmininde de bulunmamışlardır.

Mahallemizde 90 kusur mağdur evin zararları malzeme temini ile giderilmiş olmasına rağmen bizim zararlarımız sürekli gözardı edilmektedir. Aldığımız bazı duyumlara göre, kendi yandaşları olmadığımız için böyle bir tutum sergilemektedirler.

Lütfen bizlere yardımcı olunuz.

Asuman-Bedii SU-

DEMETEVLER
(312-387 03 61)

Ramazan mesaisi mi

KEÇİÖREN’
deki sular idaresi (ASKİ) saat 16.00’ da kapanıyor. Bu nasıl iştir? Hangi işyeri bu saatte kapanır?

Bugün su faturası yatırmak için gittim, saat 16.10 idi ve içeride benden başka kimse yoktu, çok uzaktan gelmeme rağ’’men faturamı almadılar. Yatıramadan dönmek zorunda kaldım.

Sular idaresinin saat 16.00’da kapanmasından şikayetçiyim.

(Not: Şikayetçi oldum diye bana fazla fatura filan yazarlar, o yüzden ismimin ve web site adresimin yayınlanmanmasını rica ediyorum.)

GÜNÜN SÖZÜ

"Hem vefayı hem vefasızlığı birlikte birarada beraber yaşadım. Ama ben bu 3 senede öğrendiğimi hiçbir dönemde öğrenmedim. Mahkeme heyetinin (Yüce Divan) vermiş olduğu karar özellikle siyasi linç peşinde koşanlara atılmış bir şamardır diye düşünüyorum."

(MHP’li eski Bayındırlık ve

İskan Bakanı Koray Aydın
Yazarın Tüm Yazıları