EKPSS Sınavı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

EKPSS Sınavı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 11:42

EKPSS Sınavı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? EKPSS tercih işlemleri ne zaman yapılacak? EKPSS nedir? EKPSS 2016 atamaları hangi tarihte olacak?

Haberin Devamı

EKPSS Nedir?
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ÖSYM tarafından 81 il merkezinde her yıl yapılmaktadır. Sadece engelli adaylara yönelik yapılan bu kamu personeli seçme sınavında alınacak engelli memur sayısı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından her sene açıklanmaktadır.

EKPSS Ne Zaman Yapılacak?

2016 EKPSS tercih işlemleri için beklenen duyuru geldi. 
Atamalar 20 Mayıs'ta yapılacak. 2016 EKPSS tercih işlemleri adresinden yapılacaktır.
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı, engellilerin devlet memurluğuna alınmaları için yapılır.
Sınav sonuçlarına göre kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirilir.
2016 EKPSS Nisan ayında yapılacak, Başvurular ise Şubat'ta başlayıp Mart ayında sona erecek.

Haberin Devamı

KİMLER EKPSS’YE GİREBİLİR?

Sınava Girmesi Gereken Adaylar; Ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilmektedirler. Sınava girmesi gereken bu adaylar için başvuru zamanı her yıl EKPSS Merkezi tarafından belirlenmektedir.
Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecektir. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu engelli memur adaylarının da başvuru zamanı her yıl EKPSS Merkezi tarafından belirlenmektedir.

EKPSS’ye Nasıl Başvururum?

Adayların EKPSS başvurusu yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekiyor. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların başvuruları alınmayacaktır.