Ekonomik ve Sosyal Konsey 3 Ocak'ta toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik ve Sosyal Konsey 3 Ocakta toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 10:15

Ekonomik ve Sosyal Konsey (ESK), 3 Ocak 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren imzasıyla konseyde temsil edilen birim ve örgütlere gönderilen yazıyla, konseyde temsil edilen kurumlara toplantı için çağrı yapıldı.

Yazıda, 5 Aralıkta yapılan ESK Başkanlık Divanı Toplantısı'nda, ESK toplantısının gündeminin belirlendiği bildirildi. Buna göre, ESK, 3 Ocak 2008 tarihinde Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina Bakanlar Kurulu Salonu'nda saat 11.00'da toplanacak.

Toplantının gündemini, Sosyal Güvenlik Yasası ve Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Üyelerinin belirlenmesi oluşturacak.
Yazıda, toplantının yapılacağı salonun koşullarının konsey üyeleri dışında çok sınırlı sayıda katılımcının bulunmasına elverişli olması nedeniyle, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının toplantıya sadece üyeleri ile katılmasının toplantı düzeni açısından önem taşıdığı belirtildi.
Konseyin, toplumdaki ekonomik ve sosyal birimlerin, hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarının oluşturulmasına katılımlarını sağlama, oluşturduğu görüş, öneri ve raporları hükümete, TBMM'ye, Cumhurbaşkanı'na ve kamuoyuna sunma, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyelerini AB Ekonomik ve Sosyal Komitesi'nin yapısı ve özelliklerini dikkate alarak belirleme ve komitenin çalışmalarını izleme gibi görevleri bulunuyor.
Konsey, ayrıca hükümetin istemi üzerine, ekonomik ve sosyal nitelikli her türlü konuda, ekonomik ve sosyal yaşamı doğrudan etkileyen kanun tasarıları ve kalkınma planı ile yıllık programların hazırlanması sırasında görüş bildirebiliyor.
ESK, Başbakan'ın başkanlığında, Başbakan yardımcıları, DPT'den sorumlu Devlet Bakanı, Hazineden sorumlu Devlet Bakanı, Dış Ticaret Müsteşarlığından sorumlu Devlet Bakanı, Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı, Maliye Bakanı, Tarım ve Köyişleri Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Gümrük Müsteşarı, Devlet Personel Başkanı ile TOBB, Türk-İş, TİSK, Türkiye Kamu-Sen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Hak-İş, DİSK'ten üçer temsilciden ve Başbakan tarafından belirlenecek diğer Hükümet temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kamu görevlilerinden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!