Ekonomik kriz İller Bankası'na yaradı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kriz İller Bankasına yaradı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 11:49

Avrupa'yı etkileyen ekonomik kriz, Bayanlar Balkan Voleybol Kupası'na İller Bankası'nın da yer aldığı 5 takımdan üçünün turnuvaya gelememesine yol açtı.

Bayanlar Balkan Voleybol Kupası'na ev sahipliği yapacak olan kulüp, 3 takım maddi sıkıntıları öne sürerek kupadan çekildiği için tek takımla mücadele edecek.

5 takımla yapılacak olan kupada, Bosna Hersek'ten Ok-Gacko, Karadağ'dan Buducnost ve Sırbistan'dan Zok-Varadin “masrafları karşılayamayacakları” gerekçesiyle çekildiklerini Balkan Voleybol Birliğine bildirdi. Böylece kupa maçları İller Bankası ile Romanya'dan V.C Unic Piatra Neamt takımları arasında oynanacak.

Ankara'da şYarın 1 Eylül Cuma günü saat 19.00'da yapılacak ilk maçın ardından bir gün ara verilecek. 23 Eylül Pazar günü saat 16.00'da 2. maç oynanacak. Galibiyetlerin eşitliği durumunda 2. maç sonunda “altın set” uygulanacak ve altın seti alan takım Avrupa Bayanlar Çalenç Kupası'na katılma hakkı elde edecek. Karşılaşmalar, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda yapılacak.

-Işıldar: “Takım olarak hazırız”-

AA muhabirine açıklama yapan İller Bankası Yardımcı Antrenörü Fatih Işıldar, Avrupa'daki ekonomik krizin Balkan ülkelerini olumsuz etkilediğini belirterek, “Balkan voleybol takımları da bu durumdan oldukça etkilendi. Bu 3 takım yol masraflarını paylaşıp tek otobüsle gelecekti, ama biri çekilince diğer ikisi de sırayla çekildi. Eğer Romanya takımı da çekilseydi, biz şampiyon ilan edilecektik” dedi.

Avrupa kupasına katılım hakkı verdiği için kupanın iptalinin söz konusu olmadığını anlatan Işıldar, “Zaten 1 ay öncesinden tüm hazırlıkları tamamlamıştık. Amacımız birinci olup Avrupa kupasına gitmek. Takım olarak hazırız, iyi durumdayız” diye konuştu.

Romanya takımının son halini bilmediklerini, ancak iddialı olabileceğini dile getiren Fatih Işıldar, “Bu takım bizi daha önce yenmişti. Kupada bizim dışımızda iddialı olan tek takım V.C Unic Piatra Neamt'di. Diğer takımlar çekilmese de muhtemelen finalde biz karşılaşacaktık. Bu anlamda bizi zorlayabilir ama biz de geçen yıldan çok daha iyi bir takımız. Kupayı alacağımıza inanıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!