'Ekonomik kalkınma için çalışıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kalkınma için çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 09:38

'Ekonomik kalkınma için çalışıyoruz'

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)- ADANA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, büyük bir ekonomik potansiyele sahip Adana'nın her alanda kalkınması için çalıştıklarını söyledi. 
Adana Ticaret Odası'nda seçim heyecanı yaşanıyor. 1 Nisan'da 46 sektörden 109 meslek komitesi üyesi için seçim yapılacak. Ardından da 7 veya 8 Nisan'da yönetim kurulu ve başkanlık seçimi için ATO üyeleri sandığa gidecek. Yeniden aday olarak çalışmalarını sürdüren ATO Başkanı Atila Menevşe, daha güçlü bir ATO için çalıştıklarını, kentin her alanda daha çok kalkınmasını istediklerini belirtti.
'KENTİMİZ ÖNE ÇIKIYOR'
Adana’da üretilen, tarım, gıda, içecek, tekstil, kimya, kauçuk ve plastik ürünlerinin yüksek ihracat endeksi değerlerine sahip olduğunu vurgulayan ATO Başkanı Atila Menevşe, "Adana, metropoliten bir bölgenin odağında, Çukurova kavşağında lojistik bir merkezde. Ticaret kapasitesi, tarımsal sulamadaki üstünlükleri, verimli toprakları, tarım ve endüstri miraslı bir sanayi kenti olmasıyla önemli. Üniversiteleri, genç ve kaliteli işgücü, enerji koridoru ve yenilenebilir enerji imkanları, dağıtım ve üretim üssü olması, inovasyon ve AR-GE’de yenilikçiliği, girişimciliği, turizmi, kültürel ve tarihsel derinliğiyle çok öne çıkıyor" dedi. 
'ADANA BÖLGENİN LİDERİ'
Hazırladıkları '2014-2023 Çukurova Bölge Planı Vizyonu ile Adana'yı Doğu Akdeniz’in lider bölgesi yapmayı istediklerini aktaran Atila Menevşe, şunları kaydetti:
"Kentimizin büyük gelişme potansiyeli ile kısa sürede önemli atılımları gerçekleştirme gücüne sahip olduğuna inanıyoruz. Kent bütününde yenilik yaratma, dijitalleşme, kurumsallaşma atılımlarının bir arada sürdürülmesi Adana’yı tüm alanlarda daha üst kademelere taşıma sinerjisini yaratacaktır.  Çok yakın tarihlerde Doğu Akdeniz Bölgesi'nde beklenen uluslararası işbirliklerinin önemli fırsatlar yaratacağı dikkate alındığında, önümüzdeki dönemde Adana’nın daha yüksek yaşam kalitesine ve refaha ulaşması beklenmektedir. Adana’nın sahip olduğu büyük potansiyeli, yatırım ve teşviklerle yakaladığı ivme ve ülke bazında refah yaratabilecek büyük projelerle çok daha başarılı bir performans sergileyebileceğine inanıyorum. Bu çerçevede çalışmalarımızı tüm imkanlarımızı kullanarak sürdürmeye devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!