Ekonomide teknolojinin rolü

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide teknolojinin rolü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 15:17

İş dünyasından 5000’e yakın profesyonelin katılımıyla 19. kez gerçekleşen SAP Forum İstanbul’da, dijital dönüşümün farklı sektörlere etkileri değerlendirilirken dijital ekonomide teknolojinin rolü masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Forumda, Yılın SAP Dönüşümü Ödülü’ne Türk Telekom Grubu, ‘Kurumsal Kaynak Planlama Özel Ödülü’ne ise Türk Hava Yolları layık görüldü.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin açılış konuşmasında, sadeliğin karmaşanın içindeki düzeni yakalayabilmek olduğunu belirterek, “Hiper bağlantılı” dünyada 2020 yılında 75 milyar bağlı cihaz ve 65 trilyon dolarlık bir online ticaret hacmi beklentisinden bahsediyoruz. 2016 yılında dünyadaki toplam verinin yüzde 36’sı buluta taşınmış olacak. 2020 yılında sosyal medya üzerinde 2 milyar 550 milyon kullanıcı ve 6 yaşın üzerindeki nüfusun yüzde 90’nında cep telefonu olacağı öngörülüyor. Tüm bu teknolojik gelişmeler, beraberinde birçok değişimi tetikliyor. Müşterilerimiz değişiyor ve beklentileri artıyor; çalışanlarımızın beklentileri artıyor ve kaynaklar giderek azalıyor” dedi.

Haberin Devamı


 
SAP Chief Digital Officer (CDO) Jonathan Becher da yaptığı açılış konuşmasında dijital dönüşümün önemine değindi. “Dünyamız gittikçe hızlanan bir değişim sürecinde. Çalışma şeklimiz, tüketim şeklimiz, kaynakları kullanma şeklimiz ve yaşam deneyimlerimiz sürekli değişiyor. Dijital dönüşümün içerisindeyiz ve bu herkesi etkiliyor. 20. yüzyılda Sanayi Devrimi ne anlama geliyorsa bu gün de dijital dönüşüm bizim için o anlama geliyor. Yüzyıl önce birileri bizler için arabaları kullanırken bugün arabalar sürücüsüz olarak tasarlanıyor. Ancak tabii ki değişen tek şey teknoloji değil. Teknoloji dijital dönüşümün itici gücüyken, kültürel adaptasyon ise değişimin motorudur. Yaratıcılık ve inovasyon ancak sadelikle var olabilir. Şirketlerin iş süreçlerindeki karmaşa tıpkı kanser hücresi gibi hızla büyür ve inovasyonu öldürür. Tedavinin tek yolu ise sadeliği kucaklamaktır. Türkiye’deki şirketlerin de bu dönüşümün hızına yetişerek, stratejilerini belirlemeleri çok önemli.’’

Patronlar Geleceğin Teknolojisini Konuştu
Gazeteci Cüneyt Özdemir’in sunduğu açılış oturumunun hemen ardından gerçekleştirilen “Patronlar Konuşuyor” panelinde ise Aslanoba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, Kibar Holding CEO’su Tamer Saka ve Index Grup Şirketleri İcra Kurulu ve YK Başkanı Erol Bilecik bugünün gerçeklerini geleceği şekillendiren teknolojilerle nasıl buluşturduklarını katılımcılara aktardılar.

Haberin Devamı

‘Stratejik Dönüşüm’ isimli bir başka panelde Türk Telekom Grup Finansal Kontrolörü Zafer Pınarcık, Erdemir Grubu Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Tunç Noyan ve Koçtaş Bilgi Teknolojileri Direktörü Orkun Süer’in katılımıyla rekabet avantajını korurken bir yandan geleceğe hazırlanmak için ‘dijital dönüşüm nasıl yönetilir?’ sorusunun yanıtı arandı. Gün ortası oturumunda ise Cüneyt Özdemir katılımcılarla dijital çağda değişimlerin gazetecilik üzerine etkileri ve gelecekte gazeteciliğin nasıl olacağına dair görüşlerini aktardı.

Yılın SAP Projeleri Ödüllendirildi
Vektora’nın ana sponsoru, AllStar, Detaysoft ve IBM’in de platin sponsorları arasında bulunduğu SAP Forum İstanbul’da, 2014 yılının en başarılı SAP projeleri de ödüllendirildi. ‘Yılın SAP Dönüşümü Ödülü’nü Türk Telekom Grubu adına Türk Telekom Grubu Finans Genel Müdür Yardımcısı Murat Kırkgöz; ‘Kurumsal Kaynak Planlama Özel Ödülü’nü ise Türk Hava Yolları adına Türk Hava Yolları CFO’su Coşkun Kılıç kabul etti.

Haberin Devamı

SAP Forum İstanbul’da ayrıca son dönemde en çok konuşulan teknoloji trendi büyük verinin pek fazla ön plana çıkmayan insani tarafını inceleyen Hollywood yapımı ödüllü belgesel “Human Face of Big Data”nın da gösterimi yapıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!