Zorunlu Deprem Sigortası 3 ay erteleniyor

Güncelleme Tarihi:

Zorunlu Deprem Sigortası 3 ay erteleniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, 27 Eylül'de yürürlüğe ‘‘sorunlu’’ giren Zorunlu Deprem Sigortası'nı üç ay ertelemek için yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırladı. Kararname Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan'a İstanbul'da imzalatılarak dün jet hızıyla Köşk'e gönderildi.

Hükümetin, deprem zararını ödemek ve konutları güvenceye almak amacıyla çıkarttığı; ancak tapuda sıkıntı yaratan Zorunlu Deprem Sigortası Bakanlar Kurulu'nun önceki günkü toplantısında gündeme geldi. Tapudan sorumlu Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez, ‘‘Sigorta yapacak şirketler belirlenmediği ya da Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne bildirilmediği’’ için tapuda işlem yapılamadığına dikkat çekti. Üşenmez, Hazine'yi kararnamenin öngördüğü 9 aylık hazırlık süresinde Zorunlu Deprem Sigortası'na ilişkin altyapı kuruluşları ve işlemlerini tamamlamamakla suçlayarak, Hazine'nin günlük kaybının 2 trilyon olduğunu vurguladı.

Üşenmez, KHK'nın emredici hükmü nedeniyle Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılmadıkça tapu işlemlerinin yapılamadığını vurgulayarak, ‘‘Binlerce vatandaşımız mağdur duruma düşmüş ve işlem yapılamaması nedeniyle de ekonomik hayat dahil herşey durmuş bulunmaktadır’’ uyarısında da bulundu.

Bunun üzerine sigortanın üç ay ertelenmesine ilişkin yeni bir kararname hazırlanmasına karar verildi. Hazırlanan kararname jet hızıyla imzalanarak dün onay için Köşk'e gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!