Zorlu Petrogas'a sermaye ihraç izni

Güncelleme Tarihi:

Zorlu Petrogasa sermaye ihraç izni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 10:33

Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Pitrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye, Amity Oil International hisselerinin tamamının satın alınması ve satış bedeli olan 40 milyon 427 bin 641 doların Antares Energy Limited'e ödenebilmesini teminen sermaye ihraç izni verilmesi Hazine tarafından uygun görüldü.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'den İMKB'ye yapılan açıklamada, 29 Ağustos 2005 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen Amity Oil International Pty Limited şirketinin tüm hisselerinin satın alınmasına istinaden Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nca kendilerine gönderilen yazıya yer verildi.

Açıklamada, Hazine'nin yazısında, “Zorlu Petrogas Petrol, Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye Amity Oil International Pty Ltd'in hisselerinin tamamının satın alınması ve satış bedeli olan 40 milyon 427 bin 641 ABD Dolarının Antares Energy Limited'e ödenebilmesini teminen, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar'ın 13. maddesi uyarınca 40 milyon 427 bin 641 ABD Doları tutarında sermaye ihraç izni verilmesi uygun görülmüştür” denildiği belirtildi. Açıklamada, Zorlu Enerji'nin Zorlu Petrogas Petrol, Gaz ve Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de yüzde 5 iştirak payının bulunduğu kaydedildi.
(İSTANBUL/A.A)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!