Zorlu Enerji'nin rüzgar santrali yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Zorlu Enerjinin rüzgar santrali yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 17:45

Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Rotor Elektrik Üretim'in Osmaniye'de inşası devam eden rüzgar santralinin ilk yedi türbininin üretime başladığı bildirildi.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Rotor Elektrik Üretim'in Osmaniye'de inşası devam eden rüzgar santralinin toplam 17,5 MW kapasiteli ilk yedi türbininin bugün üretime başladığı bildirildi.

Açıklamada, yapımı tamamlandığında 135 MW kapasitesiyle Türkiye'nin tek alanda kurulu en büyük rüzgar santrali olacak tesisin altyapı çalışmalarına 2008 yılının Temmuz ayında başlandığı hatırlatıldı.

Her biri 356 ton ağırlığındaki türbinlerin ilkinin montajının 2009 şubat ayında bitirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“2009 yıl sonunda tamamen işletime alınması hedeflenen yatırımın toplam tutarı 200 milyon avrodur. Her biri 356 ton ağırlığındaki türbinlerin oluşturduğu santral, tam kapasite ile çalışmaya başladığında yılda yaklaşık olarak 500 milyon kilovat saat elektrik üretmesi beklenmektedir. Osmaniye'nin Bahçe ve Hasanbeyli ilçelerindeki Gökçedağ üzerinde yer alan RES'in (Rüzgar enerji santrali) yapımında kullanılan türbinler, Türkiye'de kurulan en büyük rüzgar türbinleri olup 85 metrelik kule gövdesi ile 30 katlı bir bina yüksekliğine sahip olup, 2,5 MW'lık her bir türbinin kanat çapı ise 100 metredir. Zorlu Enerji Grubu, Bahçe ve Hasanbeyli sınırları içinde yer alan 135 MW kapasiteli rüzgar santralinin yanı sıra Osmaniye'nin Sarıtepe ve Demirciler mevkisinde 50 MW ve 60 MW'lık iki rüzgar santrali lisansına da sahiptir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!