Zor dönemde rekor satış

Güncelleme Tarihi:

Zor dönemde rekor satış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 19:54

LOGO Yazılım, yüzde 35.95 hissesini pay başına 46 TL’den Borsa İstanbul Toptan Satış Pazarı’nda satıldı.

Haberin Devamı

8 milyon 987 bin 623 adet hissenin 46 liradan satışıyla 413 milyon 430 bin 658 lira elde edildi. Logo Yazılım’da hissedarlardan Mediterra Capital iştiraki EAS Solutions’un şirket sermayesinin yüzde 31.95’ine denk gelen 7 milyon 987 bin 623 adet hissesi ile, Logo Teknoloji ve Yatırım’ın sahip olduğu yüzde 4 paya denk gelen 1 milyon adet hisse satılmış oldu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Citi Group ve Ak Yatırım Menkul Değerler aracılığı ile yapılan satışın 91 adet yatırımcıya yapılacağı belirtildi. En büyük alıcılar ise 1 milyon 580 bin adet hisse ile Aberdeen Asset Management ile 1 milyon 206 bin 800 adet hisse ile JP Morgan Asset Management oldu. 91 yatırımcı arasında yabancıların ağırlığı ise dikkat çekti. Açıklamada, satılan payların Borsa İstanbul’da işlem gören nitelikte olduğu belirtildi.

KURUMSAL YATIRIMCI

KapitalFX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, bu tür satışlarda önemli olanın hisselerin borsada işlem gören cinsten hisse senedi niteliği olduğunu belirterek “Piyasada Logo Yazılım’ın 9 milyon lota yakın hissesinin 46 TL’den satışı gerçekleşti. Satışa konu olan paylar Borsa’da işlem gören niteliktedir. Söz konusu satışla Logo’nun yüzde 30’u nitelikli kurumsal yatırımcıya satıldı. Şirket hisseleri bu yıl 56 TL’de zirve yaptı, şu anda ise 50 TL’den işlem görüyor. Nihayetinde 46 TL’den Toptan Satışlar Pazarı’nda talep görüyor olması şirket için olumludur. İşlem öncesinde ve işlem sonrasında bu satışla beraber şirketin ortaklık yapısında da değişimler olmuştur. İşlem öncesinde yüzde 22.54 olan halka açık payların oranı işlem sonrasında yüzde 58.49 oldu” dedi.

Haberin Devamı

2015 yılında Borsa İstanbul’un en gözde şirketlerinden birisi olan Logo Yazılım’ın 2014 yılında Alibaba.com’un Türkiye stratejik ortağı e-Logo’nun yüzde 80’ini satın aldığını hatırlatan Erkan şöyle konuştu: “Birçok satın alma yapan Logo Yazılım, bu yıl da Hindistan ve Romanya’da önemli atılımlar yaptı. 2007’den beri Avrupa Birliği üyesi olan Romanya’da Total Soft’un yüzde 100’unu satın alan Logo Yazılım, Hindistan’da da ortak yazılım firması kuruyor. İki yeni pazarda satın almalar gerçekleştiren Logo Yazılım’ın bu pazarlardaki rekabet koşullarına ve büyüme oranına göre, ilerleyen dönemde uzun vadede olumlu etkilenebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!