Ziraat Commercial Bank ile Suriye’ye girecek

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Commercial Bank ile Suriye’ye girecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Son dönemde başta Yunanistan olmak üzere bölgesel açılım ile dikkatleri üzerine çeken Ziraat Bankası’nın Suriye’ye de girme planları yaptığı belirlendi.

Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Ahmad Yusuf, bu bilgiyi paylaşırken, bölgede karşılıklı bir hareketlilik yaşandığını belirtti. Yusuf, Arap ülkelerinden Türkiye’ye dönük son dönemde artan önemli bir ilgi olduğunu belirtirken, şu değerlendirmeyi yaptı: “Özellikle bankacılık sektöründe Türkiye’de yatırım yapmak üzere Suudi Arabistan, Bahreyn ve Katar gibi ülkelerden en az 3-4 banka gelebilir. Türkiye’den de bölgeye olan ilginin arttığını görüyoruz. Örneğin Ziraat Bankası ile Suriye Commercial Bank’ın arasında bir ortaklık olabileceği deklare edildi. Bu gibi haberlerin artacağını düşünüyorum.”

Avrupa’da hisseler var

Yusuf, Avrupa’daki borç krizine de değinerek Arap bankalarının izlediği stratejisi şöyle anlattı: “Avrupa’daki bankalarda bir çok Arap bankasının hisseleri var. Ama bu hisseler ucuz olduğu dönemde fırsat değerlendirilmek üzere alınmış hisseler. Bu tür fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz. Ancak bizim Türkiye’ye olan ilgimiz sadece fırsat değerlendirmek amacıyla değil. Hem buraya olan yakınlığımız ve ülkeyi iyi tanımamız hem de buradaki potansiyeli değerlendirme isteğimiz ağır basıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!