Zeytinyağı desteğinde son gün geldi

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağı desteğinde son gün geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 11:32

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, zeytinyağı fark ödemesi desteği için ilgili belgelerin teslim sürelerinin 2 Haziran'da sona ereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Bayraktar, yazılı açıklamasında, zeytinyağı fark ödemesi desteği için, 30 Eylül 2016'da başlayan ve zeytin sıkma bedelinin faturası olan tasiriye faturalarının teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Çiftçilerin, belge teslimleri için son günün 2 Haziran Cuma günü olduğunu vurgulayan Bayraktar, çiftçilerin bu tarihe kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine belge teslimlerini yapmaları gerektiğini, aksi takdirde çiftçilerin destekten faydalanamayacaklarını bildirdi.

Bayraktar, 2016 tarımsal destekleri kapsamında verilecek zeytinyağı fark ödemesinin kilogram başına 80 kuruş olduğunu hatırlatarak, "Destekten 2016 yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını yaptıranlar yararlanacak. 2016 yılında üretilerek satışı yapılan zeytinyağına tarımsal veriler kullanılarak belirlenecek olan verim değerlerine göre, destekleme ödemesi yapılacak." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bayraktar, tasiriye faturasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Zeytin sıkma tesisi, aynı zamanda çiftçi olan gerçek veya tüzel kişiliğe ait ise tasiriye faturası düzenlenemeyeceğinden, üretilen zeytinin maliyet bedeli ölçüsüne göre değerlendirilerek, tasiriye faturasında yer alması gereken bilgilerin doğrudan doğruya kanuni defterlere açıklama yapılmak suretiyle kayıt altına alınması zorunluluğu bulunuyor.

Bu kayıtlar, il/ilçe müdürlüğü tarafından kayıt fotokopileri üzerine 'aslı görülmüştür' ibaresi yazılarak onaylanması halinde, tasiriye faturası yerine kabul ediliyor. Üreticiye ait zeytinyağı alım satım belgelerinin tarihi üreticiye ait en erken tarihli tasiriye faturası ile aynı veya daha sonraki tarihli olabiliyor.

Ancak en erken tarihli tasiriye faturasından önce olmaması gerekiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!