Zeytinlik maddesinde değişiklik sinyali

Güncelleme Tarihi:

Zeytinlik maddesinde değişiklik sinyali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 22:29

KAMUOYUNDA tartışılan hükümetin zeytinliklerle ilgili düzenlemesi dün Meclis’te, bakan ve bürokratları sektör temsilcilerini bir araya getiren toplantıda değerlendirildi.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın katıldığı bu görüşme nedeniyle tasarının görüşmelerine dün bir günlük ara verilirken, zeytinlikle ilgili düzenlemede değişikliğe gidilebileceği belirtildi.


Sektör temsilcilerinin tasarı metninden tümüyle çıkarılmasını istediği düzenlemede, zeytinlik bölgelerini etkileyecek sanayi tesislerinin önceden ilan edilmesi, böylece bütün zeytinliklerin risk altına girmesinin baştan önlenmesi ile zeytinliklerde kurulacak sanayi tesislerine ilişkin kurulun üye katılımını arttıracak şekilde yeniden yapılandırılması konularında değişikliğe gidilmesi seçenekleri gündeme geldi. Toplantıda, kıyı yasası değişikliğinin Trabzon ile sınırlandırılması örneğinde olduğu gibi zeytin düzenlemesinin de acil ihtiyaç olan bölgelerle sınırlandırılması seçeneği üzerinde de duruldu. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Mustafa Tan, düzenlemenin tasarı metninden çıkarılıp, yeni çalışma yapılmasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki akşam yapılan AK Parti MYK’da da zeytin düzenlemesinin gündeme geldiği belirtildi.Erdoğan’ın, konunun kamuoyuna anlatılmasında bir eksik olup olmadığını sorarak, taraflarla da bir araya gelerek düzenlemede bir orta yol bulunması talimatı verdiği bildirildi.

Öte yandan CHP, tartışılan tasarının, aynı zamanda çalışanların pazar günü tatilini de tehlikeye attığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!