Zeybekci: Millet bizden koaliasyon istiyor biz de bunu anladık

Güncelleme Tarihi:

Zeybekci: Millet bizden koaliasyon istiyor biz de bunu anladık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 01:02

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Millet bize 7 Haziran'da 'size ana hatlarıyla güveniyoruz ama biriyle koalisyon kurmanı istiyoruz' dedi. Biz de bunu anladık. Verilen o talimatı yerine getirmek için sonuna kadar varız" dedi.

Haberin Devamı

Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 10 günden bu yana terörün yeniden ülke gündeminde olduğunu belirtti

Zeybekci, Türkiye'nin son bir yılda 3 seçimi çok başarılı bir şekilde geçirdiğini belirtti.

Seçimlerde milletin mesajını çok iyi anladıklarını ve değerlendirdiklerini aktaran Zeybekci, "Milletin bize vermiş olduğu talimatı sonuna kadar sürdüreceğimizi açıkça beyan ettik. Millet bize 7 Haziran'da 'size ana hatlarıyla güveniyoruz ama biriyle koalisyon kurmanı istiyoruz' dedi. Biz de bunu anladık. Verilen o talimatı yerine getirmek için sonuna kadar varız ve bu yönde gayret gösteriyoruz. Tutarlı bir şekilde devam ediyoruz" diye konuştu.

HDP'nin tutumunu da eleştiren ve "Bir elde silahla demokrasi olmaz, demokrasi ile silah bir arada olamaz" diyen Zeybekci, konuşmasına şöyle devam etti:

"O gün söylediği sözü işte eveleye, geveleye başka şekilde söylemeye çalışıyor. 'Evet, devlet silah bırakmaz, güvenlik güçleri de silah bırakmaz...' Öteki de diyor ki: 'PKK elini tetikten çeksin.' Hala bu noktada 'silah bıraksın' demiyor. Onun için biz AK Parti olarak, bu söylemlerinden sonra HDP ile koalisyon görüşmelerinde bulunmayacağımızı ilk anda söyledik. Söylemlerini değiştirmediği sürece, net bir şekilde tarafını belli etmediği sürece, demokrasi, milli irade, özgürlükler anlamında tarafını belli etmediği sürece, terör örgütü PKK'ya yaslandığını söylediği sürece, biz onlarla bir görüşme içinde olmayacağımız söyledik. Benim görüşüm ise CHP'nin bu konudaki samimiyetiyle ilgili hep bir şüphe içinde olduk. Çünkü kurumsal anlamda bir parti, AK Parti'yle koalisyon görüşmelerinde bulunurken diğer taraftan 'milletvekillerini kontrol edemiyorum' diyorsa, bunu açıkça söylemeli CHP. Bir taraftan koalisyon görüşmeleri devam ederken arka kapıdan koşarak siyasi rant toplama peşinde."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!