Zeybekci: Köpükler ortadan kalkacak

Güncelleme Tarihi:

Zeybekci: Köpükler ortadan kalkacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 16:17

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mayıs ayının ilk yarısına doğru seçim sonrası beklentilerin piyasa tarafından daha sağlıklı algılanmaya başlanmasıyla, piyasadaki spekülatif köpüklerin kendiliğinden ortadan kalkacağını söyledi.

Haberin Devamı

Haziran'da yapılacak genel seçimde AKP iktidarının tek başına devam edip etmeyeceği, edecekse ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği piyasada yakından takip ediliyor.

İklimlendirme Sektörü İhracatın Yıldızları Ödül Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "Piyasalardaki dalgalanma Türk ekonomisinden kaynaklanmıyor. Gördüğümüz kadarıyla denge de kuruldu. 10 Mayıs'a doğru seçim sonrası beklentileri daha sağlıklı algılanmaya başlanınca spekülatif amaçlı köpükler de kendiliğinden ortadan kalkacaktır" dedi.

Kurdaki dalgalanmanın enflasyon üzerindeki etkilerinin sorulması üzerine Zeybekci, "İklimin bu yıl pozitif katkısı olacak ve kurun negatif etkisini nötralize edeceğini tahmin ediyorum. 2015 yılında yüzde 6'nın altında bir enflasyonla karşılaşacağımızı ümit ediyorum" dedi.

"Kura müdahale" tartışmalarını da değerlendiren Zeybekci, "Kurla ilgili müdahale etmemek lazım derken bu yönde talebimiz olduğu için değil dengenin kendi içinde sağlanacağını beklediğimiz için söylüyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!