Zenginin hakkını korumak, yoksulun yaşam kalitesini yükseltmeye bağlı

Güncelleme Tarihi:

Zenginin hakkını korumak, yoksulun yaşam kalitesini yükseltmeye bağlı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Bugün yaşadığımız birçok sorunun, kamuoyunda hepimizin canını yakan ve vicdanımızı zedeleyen birçok eşitsizliğin temelinde, şiddetin temelinde, eğitimsizlik ve ekonomik sıkıntılar yatıyor” dedi.

Haberin Devamı

Şahin, Okan Üniversitesi bünyesinde Nobel Barış ödüllü mikro kredinin yaratıcısı Muhammed Yunus adına kurulacak Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin protokol imza töreninde, dünyayı, mutluluğu ve huzuru anlamanın önemine işaret etti.
Huzur kalkınmaya bağlı
Fatma Şahin, şunları söyledi: “Toplumsal huzur ve barışı sağlayabilmenin yolu toplumsal kalkınmadan geçiyor. Toplumsal kalkınmayı başarabilmemiz için sosyal kalkınmayı, ekonomik kalkınmayla beraber bütün olarak görebilmeyi başarmamız gerekiyor. Zenginin hakkını korumak da fakirin yaşam kalitesini yükseltmekten geçer. Yoksulluğu azaltmak için ekonomik olarak büyümek gerekiyor. Pasta büyüdüğü zaman bunun hakça dağıtılması önemli. Hedefimiz, herkesi olduğu seviyeden bir üst seviyeye çıkarabilmek.”
Özel İdare’den kredi
Mikro kredilerin hedefinin kadınlar olduğunu da anımsatan Şahin, “Kadınların kefaleti, tapusu yok, bankaya gittiğinde muhatap alınacak hiçbir şeyi yok. Ama onun sözünü bir kıymeti var, o bir girişimci. Herkes kadar akıllı ve herkes kadar başarabilir. Gaziantep’de ilk kez İl Özel İdare kaynağından mikro kredi verdik ve bu Ağrı dağını oynatmak gibi bir şeydi. Gaziantep, Türkiye’ye bu konuda örnek oldu.”

Haberin Devamı

İnsanlar para kazanan robotlar haline geldi

NOBEL Barış Ödülü sahibi Prof. Muhammed Yunus, “Grameen (Köy) Bankası”nı 1982’de kurduğunu ve krediler vermeye başladıklarını belirterek, bugüne kadar 8 milyon 300 bin kişiye kredi  kullandırdıklarını, bunun yüzde 97’sinin kadınların oluşturduğunu söyledi. Yunus, “Para kazanmak bir saplantıya dönüştü ve insanlar da para kazanan robotlar haline geldi. Oysa başkalarını mutlu etmek de mutluluk getirir.”

Sabancı: Üniversitede sosyal girişimciliği destekliyoruz

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, öğrencileri sosyal girişimcilik alanında desteklediklerini söyledi. Prof. Muhammed Yunus’u, Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde ağırladıkları toplantıda Güler Sabancı, sosyal girişimcilik alanındaki çalışmalar büyük önem verdiklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!