Zengin Rus’u kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Zengin Rus’u kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 22:11

GEÇEN yıl turizmde yaşanan sıkıntıların ardında sektörde toparlanma süreci başladı.

Haberin Devamı

Rusya’dan gelen turist sayısı 2016’da neredeyse sıfırlanırken, 2017’nin ilk 4 ayında büyük bir artış yaşandı. Rusya cephesinde olumlu sinyaller olsa da, Avrupa pazarında gerilemenin devam ettiğinin altını çizen Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Avrupalı turist yaşanan gerilimlerin ardından Türkiye’yi pek fazla tercih etmiyor. Rusya’dan gelen turist sayısı özellikle Antalya otelleri sevindirici. Ancak birçok otel büyük fiyat indirimleri yaptıları. Adeta fiyatların belini kırdılar. Gelen Rus turist Türkiye’de çok ucuza konaklıyor. Oteller bunu bir pansuman tedavisi olarak yapıyor. Ancak bu tip fiyat düşüşlerini toparlamak çok zor” dedi.

500 DOLARA TATİL

Geçmişte Rus turistlere lüks villalarda tatil pazarladıklarının altını çizen Alkaya, “Kemer, Alanya, Side gibi bölgelerde fiyatlar çok düşük seviyelerde. 500 dolara bir hafta uçak dahil tatil satışları oluyor. Ancak Belek bölgesindeki bizimde içinde olduğumuz birçok otel fiyat konusunda dik durmaya devam ediyor. Ancak zengin Rus turist şu anda Türkiye’yi değil, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkeleri tercih ediyor. Bu turistleri geri kazanmak için daha fazla çalışılması gerekiyor. Eğer fiyatlar daha da düşerse dünyada en iyisi olduğumuz hizmet kalitemizden ödün vermek zorunda kalırız. Bizim fiyatımızla değil, hizmet kalitemizle ön planda olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zengin Rus’u kaybettik

5 BİN KİŞİLİK KONGRE MERKEZİ

RUSLARIN hükümet politikası sebebiyle vatandaşlarını Soçi ve  Kırım’a yönlenmesinin söz konusu olduğunu kaydeden Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin de, “Erken rezervasyonlara yerli turistin ilgisi daha da artıyor. Ancak Avrupa pazarının yanında golf turistinde de düşüş var” dedi. Yapılması planlanan kongre merkezi hakkında da bilgi veren Ali Şahin, “Yeni yatırımlarla turizm sektöründe büyümeyi hedefliyoruz. Cornelia Otelleri Grubu, üçüncü otelini Kıbrıs’a açmayı planlıyor. 150 milyon dolara mal olacağını tahmin ediyoruz. Kıbrıs yatırımının dışında yine Antalya Belek’de 5 bin kişilik ileri teknoloji Uluslararası Kongre Merkezi yatırımı planımız var” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!