Zengin elması

Güncelleme Tarihi:

Zengin elması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 22:07

Teknoloji devi Apple, tarihinde ilk kez 3 model birden tanıtarak, aynı anda satışta olan model sayısını 7’ye çıkardı. 449 dolardan 1449 dolara kadar uzanan satış fiyatına sahip olan modeller sunan Apple, artık yeni bir stratejiyi hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Geçen hafta çarşamba günü tüm teknoloji meraklılarının gözü Silikon Vadisi’nde Cupertino’da, Apple etkinliğindeydi. Teknoloji devinin 7 yıldır dümeninde olan Tim Cook, bu kez cebinden 3 yeni iPhone modeli çıkardı. Bu Apple tarihinde bir ilkti. O gün Apple, yeni stratejisiyle akıllı telefon pazarında yer almaya başladığını gösterdi.

FARK 1000 DOLAR

6.5 inçlik dev ekrana ve üst düzey teknolojik yeniliklere sahip olan iPhone Xs Max. Apple tarihinde rekor kıran bir satış fiyatına sahip. 1449 dolara kadar fiyat çıkıyor. Şirketin daha önceki modeli iPhone X gibi 5.8 inçlik ekrana sahip olan, ancak özellikleri daha iyi olan diğer model iPhone Xs. Satış fiyatı 999 dolar başlıyor, 1349 dolara kadar çıkıyor. Sürpriz olan üçüncü model ise iPhone Xr. 6.1 inç gibi büyük bir ekrana sahip, özellikleri bakımından iPhone Xs serisinden bir tık aşağıda olan iPhone Xr’ın satış fiyatı 749 dolardan başlıyor. Yeni modellerin en ekonomik olanı. Bu modellere satışı devam eden iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ı da ekleyince Apple’ın satışta tuttuğu model sayısı 7’ye çıkıyor. Satış fiyatı skalası ise 449 dolardan 1449 dolara kadar uzanıyor. Artık Apple, daha önceden olduğu gibi 649 dolar satış fiyatına sahip olan tek bir modelle ‘orta direk’ müşteri profiline hitap etmektense öncelikli olarak zenginlere ve sonra ekonomik model arayanlara hitap etmeye başladı.

Zengin elması


Japon haber ajansı Nikkei’ye konuşan Cook, tüm kesimlerdeki müşterilere hizmet vermek istediklerini ifade ederek, “Geniş ürün gamı ve geniş satış fiyatı skalası arayan müşteri kitlesinin olduğunu biliyoruz. iPhone’un rolü de burada başlıyor. iPhone daha çok insanın hayatında yer almak istiyor. Çok fazla inovasyon ve değer katıyorsanız, bunun için ödeme yapmaya istekli bir kesim var. Bu kitlenin taleplerine yanıt vermemiz gerekiyor” diyor. Tim Cook’un açıklamaları Apple’ın yeni bir stratejiyi benimsediğini fazlasıyla gösteriyor.

DAHA PAHALISI YOK

Apple, ara modeller çıkararak alt segmentteki müşterilerini hedefliyordu. Bunun ilk göstergesi 2013’te satışa sunulan iPhone 5c olmuştu.

Plastik ve renkli bir kasaya sahip olan modelin satış fiyatı 549 dolardan başlıyordu. Apple, 2016’da da iPhone SE adlı model çıkarmış satış fiyatı 349 dolara çekilmişti. Akıllı telefon pazarındaki en büyük eksik, üst segment modellerin bulunmamasıydı. Apple geçen hafta tam da bunu yaptı. Artık 1449 dolara kadar satın alınabilecek model akıllı telefon pazarında. Hatta pazardaki en pahalı akıllı telefon 512 GB’lık kapasiteye sahip olan iPhone Xs Max. Bakalım Apple’ın bu yeni stratejisi bilançoya nasıl yansıyacak.

Haberin Devamı

Zengin elması


APPLE WATCH ROL ÇALDI


Etkinliğin bitmesinden sonra tartışma konularının başında APPLE WATCH’un yeni modeli Series 4’ün iPhone modellerinin önüne geçmesi vardı. Bunun en büyük sebebi ise Apple Watch Series 4’teki yeniliklerin yeni iPhone modellerine göre daha heyecan vermesi. Series 4’teki EKG ölçümü özelliği sağlık alanında yepyeni bir dönemin kapılarını açacak cinsten. Daha önce büyük cihaz ve sensörlerle yapılabilen EKG ölçümü için Apple Watch taşımak yeterli olacak. Kullanıcılar, akıllı saatlerinin kontrol düğmesine 30 saniye boyunca dokunacak ve EKG’leri ölçülecek. Toplanan EKG verileri ise PDF dosyası olarak hastane ve doktorlara gönderilebi-lecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!