Zegna: Türkiye 20 yıl önceki İspanya gibi

Güncelleme Tarihi:

Zegna: Türkiye 20 yıl önceki İspanya gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Erkek giyiminde dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan İtalyan Ermenegildo Zegna'nın üçüncü kuşak yöneticilerinden Anna Zegna, Türkiye pazarını 20 yıl önceki İspanya pazarına benzetti.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da TEMA Vakfı yararına gerçekleştirilen Zegna defilesi için Türkiye'ye gelen Anna Zegna, şöyle konuştu:

‘‘Türkiye 20 yıl öncesinin İspanya'sına benziyor. İspanya pazarına girdiğimizde aynı Türkiye'deki gibi, bir mağazamız ve bir de fabrikamız vardı. Bugün ise üç fabrikamız, 15 mağaza ve birçok yerde de corner'ımız var. Herşeyden önce Ermenegildo Zegna markası için Türkiye sadece perakendecilik ve distribütörlük yapılacak bir pazar değil. Biz Türkiye'de bundan fazlasını yapabileceğimizi biliyorduk. Türkiye'ye inandığımız için geldik. Yedi yıldır üretim yapan gömlek fabrikamız da bunun bir göstergesidir.’’

ZOR YILLAR GEÇİRDİK

Sekiz yıl önce, Körfez Savaşı'nın patlak verdiği dönemde Türkiye pazarına girdiklerini hatırlatan Anna Zegna, bu yılların çok zor geçtiğini söyledi. Zegna, ‘‘Bir pazara girdiğimizde sadece ismimizin

olmasıyla yetinemeyiz. Başarılı olmalı, para da kazanmalıyız. Bu yüzden çok çalıştık. Yoksa bugünkü başarımıza ulaşamazdık’’ dedi. Türk erkeğinin Zegna koleksiyonlarına olan talebinin arttığını söyleyen Zegna, şöyle konuştu:

‘‘Türkiye'de daha da büyümeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar Türkiye'de iş kıyafetleri tercih ediliyordu. Artık daha rahat, hafif ve spor giysiler de talep görüyor. Dünyadaki 'trend' de bu yönde ilerliyor.’’

Hedef kitlelerinin kültürlü, seçkin ve şık işadamları olduğunu söyleyen Zegna, Türk erkeklerini de Avrupalı erkeklere benzetti. Zegna, ‘‘Türkiye kültürel olarak İtalya'ya çok benziyor. Türk erkekleri de en az Avrupalılar kadar seçkin, şık. Bu altyapı Türkiye'de mevcut. Bu zamanla daha da artacak’’ dedi.

ZEGNA GÖMLEKLERİ

Bu arada Zegna, Türkiye'de ürettiği gömleklerin çok tutulması üzerine kapasitesini iki kat artırma kararı aldı. Üç yıl içinde üretimini ikiye katlayacak olan Zegna, Türkiye'de yedi yıldır gömlek üretiyor. Zegna, aralarında Amerika ve Japonya'nın da bulunduğu toplam 29 ülkeye de gömlek ihrac ediyor. Zegna'nın Maslak'taki gömlek fabrikasının şu andaki üretim kapasitesi yıllık 100 bin adet. Geçen yıl 11 milyon mark ciro elde eden fabrikada bu yılsonu için 15 milyon marklık ciroya ulaşılması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!