Zarardaki çiftçiye 1 yıl borç erteleme

Güncelleme Tarihi:

Zarardaki çiftçiye 1 yıl borç erteleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 21:29

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın talimatıyla bu yıl yaşanan doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarına, Bakanlar Kurulu kararı ile 1 yıllık erteleme imkanı getirildi.

Haberin Devamı

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, karardan 80 bin çiftçinin yararlanması öngörülüyor. Ayrıca Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri de borçlarını ödeme zorluğu çeken çiftçilere, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için, mevcut kredi borçlarını, 5 yıla yayılan taksitlendirme imkanı veriyor.

MÜRACAAT EDİLECEK

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki afetlerden etkilenen çiftçilerin, borç ertelemesi imkanından faydalanabilmesi için il/ilçe hasar tespit komisyonlarına ve borçlu olunan Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri’ne müracaat etmesi gerektiğini bildirdi. Fakıbaba, iklim değişikliğinin, tarımsal üretimde afetlerle karşılaşma riskini artırdığına işaret ederek, “Bu sebeple çiftçilerimizin, mağduriyet yaşamamaları bakımından yüzde 50 devlet destekli tarım sigortalarını yaptırmaları önem arz ediyor. Ayrıca TARSİM’in kapsamının genişletilmesi çalışmalarımız devam ediyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Antalya’nın Demre, Kumluca, Finike, Kaş ve Serik ilçelerinde 13 Kasım’da meydana gelen hortum, fırtına, aşırı yağış ve doludan tarım alanlarının etkilendiğini hatırlatan Fakıbaba, şunları kaydetti: “Çalışmalar neticesinde afetten zarar gören sigortalı çiftçilerimize 10 milyon liralık hasar tazminatı ödemesi yaptık. Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı da Antalya Valiliği emrine sigortası olmayanlara ödenmek üzere il acil destek ödeneği gönderdi.”

BAKMADAN GEÇME!