ZAMMI AZ BULDULAR

Güncelleme Tarihi:

ZAMMI AZ BULDULAR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 13:10

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, İstanbul'da toplu taşımaya yapılan zammı az buldu. Oda, yapılan zamların işletme maliyetlerini karşılamaktan uzak olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen otobüs, tramvay, metro, tünel, vapur, tren yolcu taşıma ücretlerinin 1 Eylül 2012 tarihinden geçerli olmak üzere 1.95 TL’ye çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Daha önceki tarifede 1.75 TL olarak uygulanan elektronik bilet (AKBİL) yolculuklarına böylelikle yaklaşık yüzde 12 oranında bir artış getirilmiştir. Oysa İETT tarafından yapılan açıklamada son bir yıl içerisinde akaryakıt ve işçilik giderlerinde yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış yaşandığı vurgulanmaktadır. Bu da göstermektedir ki yapılan düzenleme işletme maliyetlerinin altında kalmaktadır.

Haberin Devamı

Toplam 200 binişle sınırlı aylık abonman (mavi akbil) ücreti de 140.- TL  yerine 155.- TL olmuştur. Buradaki artış oranı da % 10 dolaylarında olup yukarıda belirtilen maliyetlerin altında kalmaktadır.

Mavi AKBİL yolculuklularına 0.70 TL yerine 0.775 TL ödenecektir. 2010 yılında bu yolculuklara 0.90 TL ödeniyordu. Dolayısıyla yapılan düzenleme 2010 yılı rakamlarını bile yakalamaktan uzaktır."

Açıklamada,tüm bunlar ve Avrupa emsal kentlerindeki yolculuk ücretinin 1 EURO olduğu dikkate alındığında, 1.95 TL bilet ücretinin bugün de yetersiz olduğu ve özel halk otobüslerini mağdur ettiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!