Zam pazarlığında domates, zeytin ve peynir fiyatları sunumu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Zam pazarlığında domates, zeytin ve peynir fiyatları sunumu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 00:00

Memur ve hükümet arasında toplu sözleşme görüşmelerinin 5. oturumu dün yapıldı. Oturumda müzakerelerin hafta sonuna kadar sürmesi kararı çıkarken, Maliye Bakanlığı ise Memur-Sen’in teklifine yönelik yaptığı hesaplamada 28.4 milyar TL’lik bir bütçenin oluştuğuna dikkat çekti. Görüşmelerde, 2002 yılında en düşük memur maaşı ile kaç kilo domates, kaç kilo zeytin, peynir alındığını ve bugünkü en düşük memur maaşıyla bu ürünlerden ne kadar alınabildiğini karşılaştırıldı.

Haberin Devamı

 

Görüşmelerde Maliye Bakanlığı bugün memurların ve emeklilerinin 2002 yılına göre daha yüksek refah seviyelerinde yaşadığını anlatan bir de sunum yaptı. Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra mali ve sosyal haklarla özlük haklarında yapılacak değişikliklerin görüşüldüğü toplu sözleşmelerin 5. oturumunun basına kapalı bölümünde Memur-Sen’in Türkiye genelinde yaptığı eylemlerin konuşulduğu öğrenildi. Oturumda ayrıca Maliye Bakanlığı ile Konfederasyonlar, tekliflerine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Geleceğe ışık tutuyor

Maliye Bakanlığı sunumunda 2002 yılında en düşük memur maaşı ile kaç kilo domates, kaç kilo zeytin, peynir alındığını ve bugünkü en düşük memur maaşıyla bu ürünlerden ne kadar alınabildiğini karşılaştırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu tarafının afaki bir teklif vermediğini belirtti. Çelik, “Gerek orta vadeli program gerek 2012 yılı bütçesi çerçevesinde tabii ki teklifimizi vermemiz gerekirdi. Bunun dışında bir teklif vermek aslında gerek piyasalar açısından gerek dışarda gerek içerde algı açısından çok daha anormal olabilirdi. Hükümet ne yaptığını dün de biliyor, bugün de biliyor, geleceğe de ışık tutuyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!