Yüzde yüz ekolojik pazar açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yüzde yüz ekolojik pazar açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 16:35

İstanbul Anadolu yakasının yüzde 100 Ekolojik Pazar’ı, 20 Aralık'ta Kartal Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle açılıyor.

Haberin Devamı

Buğday Derneği’nden yapılan açıklamada Kartal yüzde 100 Ekolojik Pazar’ında ekolojik sertifikalı meyve sebzelerin yanı sıra geniş bir mamul ürün yelpazesi bulunacağı, ekolojik sertifikalı pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, temizlik malzemeleri, şampuan ve tekstil ürünleri pazarda bulunacak çeşitler arasında yer aldığı belirtildi.

İstanbul Anadolu yakasının uzun zamandır beklenen yüzde 100 Ekolojik Pazar’ı, 20 Aralık'ta Kartal Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle açılıyor.

Buğday Derneği’nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin ilk yüzde 100 Ekolojik Pazar’ını yaklaşık dört yıl önce Şişli Belediyesi ortaklığı ile gerçekleştiren Derneğin, uzun zamandır Anadolu yakasında bir ekolojik pazar açmak için belediyelerle görüştüğü,Kartal Belediyesi’yle yapılan görüşmeler olumlu sonuç verince de çalışmalara başlandı ve pazarın 20 Aralık’ta açılmasına karar verildiği belirtildi.

EKOLOJİK PAZAR ÇADIRI YIL BOYUNCA AÇIK OLACAK

Açıklamada Kartal yüzde 100 Ekolojik Pazar’ında ekolojik sertifikalı meyve sebzelerin yanı sıra geniş bir mamul ürün yelpazesi bulunacağı,ekolojik sertifikalı pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, temizlik malzemeleri, şampuan ve tekstil ürünleri pazarda bulunacak çeşitler arasında yer aldığı bildirildi.

Açıklamada Kartal ekolojik pazarının, Anadolu yakası için sadece sağlıklı bir alışveriş alanı değil, sürdürülebilir yaşam için bir çekim merkezi olarak tasarlandığı ifade edilerek “ Pazar alanına kurulu, içinde ısıtma ve soğutma sistemleri bulunan çadırda tüm yıl boyunca ekolojiyle ilgili sohbetler, sürdürülebilir yaşam atölyeleri, sanat etkinlikleri ve konserler gerçekleştirileceği bildirildi.

Buğday Derneği yüzde 100 Ekolojik Pazarlar Proje Koordinatörü Batur Şehirlioğlu konuyla ilgili olarak “Sağlıklı gıdaya duyulan özlemle birlikte ekolojik pazarlara olan ilginin günden güne arttığını görüyoruz. Ekolojik pazarların yaygınlaşması için hem İstanbul hem de Türkiye’nin diğer şehirlerindeki belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

AÇILIŞ PROGRAMI ZENGİN

Verilen bilgiye göre, 20 Aralık günü Kartal yüzde 100 Ekolojik Pazarın açılış şenlikleri sabah 11’de başlayacak. Şehnaz Sam ve Murat Teker konserleri, Ebru Ayarcı yönetiminde Algo-Ritmo Perküsyon Grubu, naylon torba kullanımını azaltmak için artık kumaşlardan bez çanta dikme atölyesi, çocukların yaratıcılıklarını kullanarak el yapımı oyuncaklarla oynayabilecekleri “Tahtalar ve İpler” oyuncak atölyesiyle kutlanacak. Gün içerisinde ekolojik ürünlerden oluşan ikramlar, dans gösterileri de Pazar açılışını bir kutlamaya dönüştürecek.

ULAŞIM

Buğday Derneği’nin açıklamasında, pazarın kurulacağı bölgenin tren istasyonu, deniz otobüsü iskelesi, Kartal’ı çevre ilçelere bağlayan sahil yolu ve bisiklet yollarına çok yakın olmasıyla pratik bir alışverişe olanak sağladığını belirterek,arabayla gelenlerin, pazarın hemen altında bulunan otoparktan faydalanabilecekleri kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!