Yüzde 70 indirim afişlerde kaldı

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 70 indirim afişlerde kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 00:00

AVM’lere karşı ölüm kalım savaşına giren Mahmutpaşa esnafı tarihinde ilk kez uyguladığı ‘Alışveriş Festivali’ ile çıkış arıyor. Ancak, indirim festivali esnafı mutlu ederken, ‘Yüzde 70’e varan indirim’ ifadelerinin sadece afişlerde kaldığını gören vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı.

Haberin Devamı

YERLEŞİM yerlerinin İstanbul’un dışına kaymasıyla Alışveriş Merkezleri’ne (AVM) karşı yaşadıkları büyük rekabatte sıkıntı çeken Mahmutpaşa esnafı, tarihinde ilk kez uyguladığı ‘Alışveriş Festivali’ ile çıkış arıyor. Ancak, beş gün önce başlayan festival esnafı mutlu ederken, büyük umutlarla gelen vatandaş indirim oranlarını görünce hayal kırıklığına uğruyor. Medyada yer alan haberler ve ilanların etkisiyle Mahmutpaşa’ya akın eden vatandaşlar, afişlerde yer alan ‘yüzde 70’e varan indirim’ ifadesinin tüm mallar için geçerli olduğunu düşününce, evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Eve eli boş dönüyorlar

Piyasadaki fiyatlara göre zaten ucuz olan bölgede vitrinlerdeki tüm ürünlerde bu indirimi bekleyen vatandaş, bazı ürünlerde çok daha az bazılarında ise hiç indirim olmadığını görünce evine eli boş dönüyor. Kampanyayı düzenleyen yetkililer ise reklamlarında “yüzde 30, yüzde 40, yüzde 50 ve yüzde 70’e varan indirimler” şeklinde duyuru yapıldığın ancak işin sadece “yüzde 70’e varan kısmının öne çıkartıldığını belirterek kendilerini savunuyor.

Haberin Devamı

İşler yüzde 40 arttı

Esnafın ortak görüşü ise festival ile birlikte işlerde bir hareketlilik olduğu yönünde. Duyuruların ardından Mahmutpaşa’ya gelen vatandaşların sayısında yüzde 50’den fazla artış olduğu ifade edilirken, bu artışın satışlara etkisinin de yüzde 40 civarında olduğu belirtiliyor. Okulların, kısa bir süre sonra açılacak olması da işlerin artmasında diğer bir önemli faktör olarak gösteriliyor.  Bölgede faaliyet gösteren yaklaşık 300 esnafın yüzde 90’ı festivale katılırken, yüzde 10’luk kısım ise ürünlerinin zaten ucuz olduğunu belirterek indirime katılmıyor. Yüzde 70 oranındaki indirimlere ise en çok okul kıyafetleri, gece kıyafetleri ve ayakkabılarda rastlanıyor.

20 liraya ayakkabı 10 liraya gömlek

MAHMUTPAŞA’daki indirim   sonrası öğrenciler için ayakkabıların fiyatları 25 ile 35 TL arasında, spor ayakkabıların fiyatları ise 20 ile 59 TL arasında değişiyor. İndirimli, yetişkin gömlekleri 10 ile 15 TL arasında, tişörtler de 15 TL’ye satışa sunuluyor. Vatandaşlar, indirimli ürünlerin çoğunun önceki sezona ait olduğu konusunda da şikayette bulunuyor.

Haberin Devamı

Aradığımızı bulamadık

İNDİRİM üzerine Sakarya’dan gelen Şule Erdoğan, aradıkları indirimi bulamadıklarını ve eli boş döneceklerini söyledi. Erdoğan, “Kelime oyunu yapmasınlar, vapurdaki gibi ‘1 alana 2 bedava’ ticareti yapmasınlar. Yaz dönemi bitti, kış için yeni kıyafetler almaya geldik ama umduğumuzu bulamadık. Bu kış yine eskilere talim edeceğiz. ” dedi. Emirgan’dan geldiğini söyleyen ev hanımı Gülsüm Varlı ise  indirimin müşteriyi dükkana sokana kadar olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!