Yüzde 3-4 yetmez 5-6 büyümeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 3-4 yetmez 5-6 büyümeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 00:53

TÜRKİYE’nin makro istikrarı bozmadan yüzde 5-6 büyümeyi başarması gerektiğine dikkat çeken Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler, çevre ülkelerde yaşananlar, ülkemizdeki uzun süren seçim süreci göz önüne alındığında dirayetle uygulanan mali disiplin ile yüzde 3-4 büyüme iyi bir performans olarak kabul edilebilir. Ancak gelecekte bu yeterli değil” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin toplumsal barış, hukuk reformu, yeni anayasa ve birlik beraberlik içinde yarınına güvenen bir ülke olmasının herşeyin başı olduğunu belirten Sabancı, “En az yüzde 5-6 büyümeyi gerçekleştirebilmemiz için ekonomi ve sanayi politikamızda kapsamlı, uzun vadeli, cesur ve gerçekçi reform gerekiyor” diye konuştu.

BAŞBAKAN UMUT VERDİ

“Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı”nın açılışında Sabancı, dünyada katma değer zincirlerinin yeni teknolojilerle baş döndürücü bir biçimde değiştiğini kaydederek, şunları söyledi: “Türkiye yeni teknoloji devrimine, öncelikle sanayisi ile entegre olursa istediğimiz hızlı büyüme dönemine girebilir. Bu bağlamda, Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaları ve Ali Babacan’ın sanayiye önem ve öncelik atfeden açıklamalarını umutla karşılıyoruz. Sanayi ve üretim uzun vadeli, sabırlı, sebatlı olmayı gerektirir.”
Sabancı “Yine Davutoğlu’nun Türkiye ekonomisiyle ilgili konulara uzun vadeli bakış açısına sahip olduklarını söylemesi, hükümet programında önümüzdeki 2015- 2018 dönemine yönelik sanayi stratejisi çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yolculuğun geleceği

KONFERANSIN temasının “Yolculuğun Geleceği” olarak tanımlanmış olmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Sabancı, şöyle konuştu; “Farklı sektörlerden deneyimleri dinlemek ve birbirimizden öğrenmek için büyük bir fırsatımız var. Konuşacaklarımızın ‘Türkiye’nin gelecek yolculuğunda da’ etkin olacağına yürekten inanıyorum.Gelecekten bahsederken; Brisa’nın yakın geleceğinde, ortağımızla birlikte kararını aldığımız yeni Aksaray yatırımımızı da aynı anlayış ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yeni Brisa fabrikası. 300 milyon doları yatırım ile hayata geçecek. 4.2 milyon adet lastik kapasitesi sayesinde Brisa kapasitesi yüzde 30 artacak. Ayrıca bu yatırımın 5. bölgede yapılacak olmasıyla önemli vergi teşviği sağlanacak”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!