Yuva yıkan performans

Güncelleme Tarihi:

Yuva yıkan performans
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 09:18

SON dönemde erkek-kadın ayrımı yapılmaksızın cinsel performans artırıcı ürün setlerini pazarlamak amacıyla gönderilen SMS’ler aile içinde problem yaratmaya başladı.

Haberin Devamı

Buna da SMS’lerde daha önce hiç alışveriş yapmamış olmalarına rağmen, bu firmalardan sürekli alışveriş yapan, ‘sadık müşteri imajı’nın oluşturul-ması yol açıyor.

SON dönemlerde cep telefonlarına toplu olarak gönderilen SMS mesajları artık, sadece faturaları kabartıp, kredi kartı hesaplarını boşaltmakla kalmıyor, aynı zamanda yuva yıkıp, ocakların sönmesine de yol açabiliyor. Erkek-kadın ayrımı yapılmaksızın “Son fırsat” sloganıyla cep telefonlarına gönderilen SMS’lerde, “Sevgili müşterimiz, bizden daha önce siparişte bulunmanız nedeniyle 6 kapsül istek artırıcı, bir adet bayan damla ve bir adet geciktirici spreyden oluşan Perfect Love marka cinsel performans setini, 219 TL yerine, kargo dahil 29 TL’den almaya hak kazanmış bulunmaktasınız” deniliyor. Mesajlarda ayrıca, kazanılan bu haktan yararlanılabilmesi için 911’le başlayan sipariş hattına çağrı bırakılmasının da yeterli olduğu vurgulanıyor.

Haberin Devamı

Ankara’da ki bir sabit telefona ait olan bu sipariş hattı arandığında, arayanları sesli yanıt sistemi 3 seçenekle karşılıyor. Bunlardan birini ürün siparişi, diğerini ürün kullanım ve kargo bilgileri ve sonuncusunu da ürünle ilgili yapılacak şikayetler oluşturuyor, Sipariş vermek için yapılan tuşlamalara, ışık hızıyla anında yanıt veriliyor.

Gönderilen bu SMS mesajlarının eşler tarafından görülmesi ise aile içinde tatsız tartışmaları beraberinde getiriyor. Cep telefonu aboneleri, mesajda yer alan “Sevgili müşterimiz”, “Daha önce siparişte bulunmanız nedeniyle” gibi ibareler yüzünden kendilerini ifade etmekte zorlanabiliyor ve eşlerini bunun doğru olmadığı yönünde ikna etmek zorunda kalabiliyor. İkna edemediği taktirde ise sorun daha da büyüyebiliyor.

MÜŞTERİ AYRIMI YOK

Radyo D, CNN Türk ve SlowTürk radyolarının Teknik Direktörü Murat Duran’ın şikayeti üzerine arkadaşımız Birol Öner, cep telefonlarına gönderdiği SMS mesajlarıyla cinsel performans artırıcı ürün setlerini pazarlayan Deva adlı şirketin sipariş hattını aradı. Verilen yanıtta, söz konusu SMS mesajlarının daha önce sipariş verilsin ya da verilmesin, herhangi bir ayrım yapılmaksızın, aktif olarak kullanılan tüm cep telefonu hatlarına toplu mesaj olarak gönderildiğini öğrendi. Uygulamaya
koydukları kampanyadan yararlanmak isteyenlere piyasa değeri 219 TL olan setlerin kargo dahil 29 TL’ye ulaştırıldığını, isteyen müşterilerin bu fırsattan yararlanabileceği iletildi. Mesajlarda sadık müşteri imajının özellikle neden yaratılmak istendiği sorusuna ise “SMS mesajlarımızın cep telefonunuza gönderilmesini istemiyorsanız, numaranızı söyleyin, hemen engelleyelim” yanıtını aldı.

Haberin Devamı

SMS yöntemi ilk değil

CİNSEL performansı artırıcı ürün setlerinin pazarlanmasında kullanılan cep telefonlarına toplu SMS gönderme yöntemi, daha önce de Sağlık Bakanlığı’nın sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmak amacıyla oluşturduğu ‘Alo 171” hattı üzerinden, sigara bırakmaya yardımcı bitkisel karışımların pazarlanmasında kullanıldı. Günde ortalama 1500 çağrıya yanıt veren Alo 171 hattını sigarayı bırakmak için arayanların telefon numaralarını ele geçiren uyanık girişimciler, bu numaralara toplu SMS göndererek, piyasa değeri 14 TL olan bir ürünü 19 TL kargo bedeli karşılığında “ücretsiz” diye pazarlanmaya çalışıyor.

ecelebeli@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!