Yurtdışındaki Türk tur operatörleri birleşti

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışındaki Türk tur operatörleri birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Son yılların en sıkıntılı sezonunu yaşayan turizm sektöründe, yurtdışında faaliyet gösteren 16 Türk tur operatörü, Tur Operatörleri Derneği çatısı altında güçbirliği yaptı.

Yurtdışından Türkiye'ye turist getiren 16 tur operatörü, krizi aşabilmek için Tur Operatörleri Derneği (TOD) çatısı altında işbirliği başlattı.

TOD Genel Sekreteri Hüseyin Baraner evrensel kurallar içinde turizmin teşvik ve geliştirilmesi için çalışacaklarını belirterek, ‘‘Üyelerimiz ile sektördeki kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdümü sağlayarak verim ve etkinliği artırmayı hedefliyoruz. Tur operatörlerinin her biri ayrı kataloglar bastırarak tanıtım için farklı çabalar gösteriyordu. Artık, TOD aracılığıyla hükümetin oluşturacağı Tanıtım Kooridasyon Kurulu ile eşgüdüm sağlanacaktır’’ dedi.

Hüseyin Baraner, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Ali Güreli'inin ‘‘turizme ikinci darbe de tur operatörlerinden gelecek’’ şeklindeki sözlerini eleştirdi. Baraner, ‘‘Bu talihsiz açıklama zaten zor günler yaşayan sektörde gereksiz yere tedirginlik yaratmaktan öteye gitmedi. Turizmin canlanmaya başladığı bu günlerde profesyonellik anlayışına da terstir. Türkiye'ye gelen 4.5 milyon turistin 2.5 milyonunu getiren tur operatörleri turizmin kaynağıdır. Tur operatörlerinin de turizme darbe vurması söz konusu olamaz’’ dedi.

TOD'un kurucu üyeleri:

ALMANYA: Öger Tours, ATT, Öztürk Reisen, Ufo Reisen, GTI, Ben Tour

FRANSA: Pacha Tours, Maxi Tours

RUSYA: Turtess, Ekfun Travel

AVUSTURYA: İn-Tour Reisen, Gulet Reisen

HOLLANDA: Air Anatolia

ÇEK CUMHURİYETİ: Detur

ABD: VIP Turizm

BELÇİKA: Mediterra S.A.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!