Yürekleri yakan hayat hikayeleri

Güncelleme Tarihi:

Yürekleri yakan hayat hikayeleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 01:07

Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılan Torun Center projesinde yaşanan asansör faciasında hayatını kaybeden işçilerin hayat hikayeleri yürekleri dağladı. İşte ekmek parası için geldikleri İstanbul'da yaşamlarını yitiren o işçilerin hayat hikayeleri...

Haberin Devamı

Yürekleri yakan hayat hikayeleri

DÜĞÜN PARASI İÇİN İSTANBUL'A GİTTİ

Şişli'de şantiyede asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden işçilerden Bilal Bal'ın, ailesinin geçimine katkı yapmak ve düğün parasını biriktirmek için inşatta çalışmaya başladığı öğrenildi.

Hüsnü ve Gülsen Bal çiftinin üç çocuklarından biri olan 23 yaşındaki Bilal Bal'ın Şebinkarahisar ilçesi Ahırcık Köyü Velioğlu Mahallesi'ndeki evine gelen yakınları, aileye başsalığı dileğinde bulundu.

Baba Hüsnü Bal yaptığı açıklamada, oğlunun düğün parası biriktirmek için iki yıl önce İstanbul'a giderek çalışmaya başladığını söyledi.

Yetkililerden olayı araştırmalarını ve kendilerine sahip çıkmalarını isteyen baba Bal, "Acımız büyük ama yapacak bir şey yok. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Oğlum orada kazandığı parayla geçimimizi sağlıyordu. Kendisini evlenmek istediği için aynı zamanda para biriktiriyordu. Ne yapalım devletimiz, milletimiz sağ olsun" dedi.

Haberin Devamı

"Düğün parası için gitti, geri cenazesi geldi"

Anne Gülsen Bal da yaşanan olay sonrasında büyük acı duyduklarını belirterek, "Ben oğlumun sonuna kadar arkasındayım. Devletimiz bize sahip çıksın. Oğlum oraya düğün parası için gitti, geri cenazesi geldi." dedi.

Bu arada Bal'ın aynı zamanda İstanbul da yanında kalan ve kan değerlerindeki bozukluk nedeniyle tedavi gören kardeşi 20 yaşındaki Emrah Bal'ın da tedavisini yaptırdığı öğrenildi.

Yürekleri yakan hayat hikayeleri

'BİR AY SONRA BABA OLACAKTI'

Şişli'de şantiyede asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden işçilerden Murat Usta'nın bir ay sonra baba olacağı öğrenildi.

Mecidiyeköy semtinde yer alan rezidans inşaatındaki asansörün düşmesi sebebiyle ölen Murat Usta'nın yakınları, bu kişinin Giresun'un Dereli ilçesi Sarı Yakup köyünde oturan babası Dursun ve annesi Gülüşan Usta'nın evlerine gelerek başsağlığı dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Baba Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun beş yıl önce İstanbul'a giderek çalışmaya başladığını ve üç yıl önce evlendiğini söyledi.

Olayın neden kaynaklandığını tam olarak bilmediğini anlatan baba Usta, "Gece bir telefon geldi, orada hastane doktoruymuş. Bize oğlumuzun vefat ettiğini söyledi. Açıkçası biz de olayın tam olarak nasıl geliştiğini bilmiyoruz. Sonuçta Allah'tan gelen bir şey. Ne şirket yetkililerini tanıyoruz ne de başka birini. Her halde varsa bazı hakları eşine verilir."

Baba Usta, gelininin hamile olduğunu ve bir ay sonra çocuğunun dünyaya geleceğini belirterek, "Üzgünüz ne diyelim. Oğlum kendi çocuğunu göremedi" dedi.

Anne Gülüşan Usta'nın ise güçlükle ayakta durabildiği gözlendi. Göz yaşlarına hakim olamayan anne Usta, "Oğlumu, yavrumu kaybettim. Benim yavrum kendi kuzusunu göremeden gitti" diye ağıt yaktı. Ölen Murat Usta'nın eşi Ayşe Usta'nın ise İstanbul'da olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Yürekleri yakan hayat hikayeleri

'OKUL HARÇLIĞI İÇİN GELDİ'

Şişli'de inşaatta asansörün zemine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 işçiden üniversite öğrencisi Hıdır Ali Genç'in, okul harçlığı biriktirmek için 5 gün önce inşaatta çalışmaya başladığı öğrenildi.

Tunceli'de yaşayan Veli Genç yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki kuzeni Hıdır Ali Genç'in Tunceli Üniversitesi Maliye Bölümü 2. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.

Yürekleri yakan hayat hikayeleri

Ovacık'ta eğitim gören kuzeninin staj yapmak üzere bir süre önce İstanbul'a gittiğini anlatan Genç, kuzeninin stajını tamamladıktan sonra okul harçlığı biriktirmek için 5 gün önce babası Mustafa Genç'in çalıştığı inşaatta işe başladığını belirterek, "Hıdır, diğer işçilerle inşaatın üst katına çıkmak için asansöre binmiş. Asansör kalabalık olduğu için amcam binmemiş" dedi.

Haberin Devamı

Olayın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Veli Genç, kuzeninin cenazesinin yarın, Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı Söğütlütepe köyünde toprağa verileceğini belirtti.

'EKONOMİK SIKINTILAR YÜZÜNDEN GURBETE GİTTİ'

Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Konaklı köyü Muhtarı Erdoğan Kara yaptığı açıklamada, Şişli ilçesi Mecidiyeköy semtinde yer alan ve bir süre önce yıkılan Ali Sami Yen Stadyumu yerine yapılan rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi nedeniyle hayatını kaybeden 10 kişiden Tahir (25) ve kardeşi Ferdi Kara'nın (19), akrabası olduğunu anlattı.

Ölen 2 kardeşin, 17 yıl önce ekonomik sıkıntılardan dolayı ailece İstanbul'a göç ettiğini belirten Kara, ölen Kara kardeşlerin yaklaşık bir yıldır, iş kazasının yaşandığını inşaatta çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Muhtar Kara, bu tür kazaların olmaması için yetkililerin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini vurgulayarak, "Böyle olaylarla son zamanlarda çok sık karşılaşıyoruz. Her olaydan, her ölümden sonra bunları konuşuyoruz ama hiç ders almıyoruz. Umarım bundan sonra böyle kazalar olmaz, böyle ailelerin evine acı düşmez. Hepimiz çok üzgünüz" dedi.

Hayatını kaybeden Tahir ve Ferdi Kara kardeşlerin yarın, Şiran ilçesi Konaklı köyünde toprağa verileceği belirtildi.

Yürekleri yakan hayat hikayeleri

'KARDEŞİNE DÜĞÜN YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORDU'

Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılan rezidans inşaatında meydana gelen kazada 32’inci kattan zemine çakılan yük asansöründe yaşamını yitiren 10 işçiden biri olan Sivaslı 23 yaşındaki Menderes Meşe’nin kardeşinin düğününü yapmak için rezisdansda işe girdiği öğrenildi.

Dün saat 19.45 sıralarında Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılan rezidans inşaatında meydana gelen kazada 32’inci kattan zemine çakılan yük asansöründe yaşamını yitiren Menderes Meşe’nin Sivas’ın Gemerek İlçesi Sızır Beldesine bağlı Eşikli köyünde büyük üzüntü var. Menderes Meşe’nin kardeşi Rasim Meşe’nin düğününü yapmak için 9 ay önce İstanbul’a giderek rezisdans inşaatında elektirikçi olarak işe girdiği ve 24 Ağustos’ta köye gelerek kardeşinin düğünü yaptığı öğrenildi. Abisi ile dün en son kaza olmadan önce telefonda görüştüğünü belirten kardeşi Rasim Meşe, "Abimin öldüğünü bu gün öğlen öğrendim. 2 hafta önce benim düğünüm vardı ona geldi. Düğünden bir gün sonra tekrar İstanbul’a gönderdim" dedi.

Küçükken geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı sol gözünden özürlü olan baba Hatem Meşe ise, "Sızır beldesine tıraş olmak için gitmiştim. Olaydan muhtarın haberi varmış. Beni alarak köye getirdi. Bana oğlumun öldüğünü söylemedi. Evin önüne gelince öğrendim. Sürekli inşaatlarda çalışırdı. Kardeşinin düğününü yaptı. Ondan bir hafta sonra da İstanbul’a gitti" dedi.

Köy muhtarı Seyfi Ünlü ise, "Ben akşam üzeri İnkışladaydım. Onun firmasında çalışan bir arkadaşı aradı. Durumu anlattı. Ben sabaha kadar söylemedim. Sabah köyde bulunanlarla yardımcı olun söyleyelim dedim. Cenaze sabaha karşı köye gelecek yarın sabah defnedilecek" dedi.

Olayı duyarak Eşikli köyüne gelen Menderes Meşe’nin yakınlarının göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Menderes Meşe’nin annesi Emine Meşe’nin ise 18 Ocak günü vefat etiği öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!