Yunanistan'da 5 kişiden biri yoksulluk sınırında

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda 5 kişiden biri yoksulluk sınırında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 16:14

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, her 5 kişiden birinin yoksulluk tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) tarafından hazırlanan 2010 Gelir ve Yaşam Koşulları raporu verilerine göre, ülke nüfusunun yüzde 20.1'i yoksulluk riski ile karşı karşıya.

ELSTAT'dan yapılan açıklamada, yoksulluk sınırının kişi başına yıllık 7 bin 178 avro, 14 yaşından küçük iki çocuklu aileler için ise yıllık 15 bin 73 avroya ulaştığı ülkede, 2 milyon 204 bin 800 ferdi bulunan 868 bin 597 ailenin yoksulluk tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi.

Ülkedeki erkek nüfusun yüzde 19,3'ü, kadınların ise yüzde 20,9'unun yoksulluk tehdidi altında bulunduğu belirtilen ELSTAT raporunda ayrıca, Yunanistan nüfusunun yüzde 22,7'sinin yeteri kadar beslenemediği, yüzde 15,4'ünün ısınma, yüzde 18,8'inin de elektrik, su ve telefon masraflarını karşılayamadığı belirtildi. Ülke nüfusunun yüzde 46,4'ünün ise bir hafta bile tatil yapamadığı kaydedildi.

Öte yandan, 2010 yılında sürekli vergiler altında olan ve maaş kesintilerine uğrayan bazı ailelerin çocuklarının giderlerini karşılayamadıkları için çareyi çocuk esirgeme kurumlarına başvurmakta bulduğu belirtildi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, bu kurumlara yapılan başvurularda son bir yıl içinde yüzde 150'nin üzerinde artış kaydedildiği bildirildi.

Atina'da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesine bir demeç veren Atina SOS Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanı Yorgo Protopapas, son 8 ay içinde 190 ailenin kendilerine başvurduğunu kaydederek, ailelerin “çocuklarımızı kurtarmak için lütfen alın” şeklinde talepte bulunduklarını ifade etti.

Protopapas, kuruma önceden 3 milyon avro civarında olan bağışların, ekonomik nedenlerden dolayı 2010 yılında yüzde 15 civarında düşüş kaydettiğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!