Yunanistan kaçan balığı yakalayamaz

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan kaçan balığı yakalayamaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Balıkçılıkta yapılan yeni düzenlemeye sektörden bazı eleştiriler gelirken Tarım Bakanı Mehdi Eker “Kaçan balıkları Yunan balıkçılar avlıyor” iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

“Yunanistan’ın bizden kaçan balıkları hiçbir şekilde avlama şansı yok” diyen Eker, “Çünkü derinlik, bizim 24 metreye çıkarıp da şu anda  balıkçılarımızın şikayet ettiği husus, Yunanistan’da 50 metre. Biz 18 metreden  24’e çıkardık. Bizimkiler kızıyor, ‘Niye 24 yaptınız’ diyor. Halbuki Yunanistan’da 50 metre. Onun için hiçbir şekilde gerçek de değil doğru da değil.  Avrupa’nın bütün ülkelerinde 50 metredir o” şeklinde konuştu.

Balıkların yuvası bozulmasın

Amaçlarının sürdürülebilir bir avcılık politikası uygulamak olduğuna  işaret eden Eker, “Biraz balıkların büyümesine, yuvalarının
bozulmamasına  yardımcı olmamız lazım. Böylece daha çok balık yiyelim. İlk bir iki gün, özelikle  endüstriyel balıkçılar, yani büyük teknelerde balık avlayanlar, onların şöyle bir  şeyi oldu, ‘Balık kalmayacak, bulamayacağız, çok pahalı olacak’ falan. Aksine,  ikinci gün gittiler, çok balık avlandı. O avlananlarla da balık fiyatları  tüketicinin memnuniyetini gerektirecek düzeye indi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!