Yunanistan’ı yine grev sardı maçların sesi vuvuzela oldu

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’ı yine grev sardı maçların sesi vuvuzela oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

Yunanistan’da genel grevsiz hafta geçmiyor. Ülkenin iki büyük sendikal kuruluşu Memur (ADEDY) ve İşçi (GSEE) sendikaları dün yine 24 saatlik greve gitti.

Atina ve diğer şehirlerde düzenlenen gösterilerde binlerce çalışan Papandreu hükümetinin devlet sektöründe çalışanların ve tüm emeklililerin gelirlerinde yüzde 20’ye varan kısıtlama yapmasının ardından emeklilik ve özel sektörde çalışma şartları ile ilgili yeni yasa tasarılarını protesto etti. Grev nedeniyle, tüm devlet daireleri, belediyeler kapalı kaldı. Hastanelerde sadece acil vakalara bakıldı. Toplu ulaşım büyük güçlükler sağlandı. Olimpik Air ve Aegean havayolu şirketlerinin çok sayıda iç seferi iptal edildi. Dış seferler de rötarlı yapıldı.

Gazeteler çıkmadı

Ülkenin en büyük limanı Pire’de ise bir kez daha büyük kargaşa yaşandı. Gemi işçileri adalara hareket edecek gemilere bir bölümü yabancı turist olan yolcuların binmesini engellediler. Polisin dün sabahın erken saatlerinde, göstericilerin Pire limanını işgal etmelerini önleme operasyonu sonuç vermedi.

Greve gazeteciler de katılınca dün radyo ve televizyonlarda haber bültenleri yayınlanmadı. Bugün de gazete çıkmayacak. Gazetecilerin grevi nedeniyle Dünya Kupası maçları anlatımı ve yorumu yapılmadı. Maçlar sadece vuvuzela sesleri ile yayınlandı.

Ziraat Bankası üçüncü şubeyi İskeçe’ye açıyor

ZİRAAT Bankası, Türklerin yoğun yaşadığı İskeçe’de önümüzdeki aylarda şube açacak. Yunanistan Merkez Bankası, 2008 sonlarından beri Atina ve Gümülcine’deki şubeleri faaliyet gösteren Ziraat Bankası’na İskeçe’de şube açma izni verdi. İlgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!