Yunanistan’da günün adamı Ferit Şahenk

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’da günün adamı Ferit Şahenk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

Ekonomik kriz içindeki Yunanistan’da dün günün olayı Doğuş Grubu’nun Atina’nın en ünlü marinası Flisvos’u satın alması oldu. Yunan medyası Flisvos Marina için ünlü armatör ve bankacı Laçis ailesine ait “Lamda” ile Doğuş Grubu’na ait D-Marine’in ortaklığına geniş yer verirken, Ferit Şahenk’in iş hayatına değindi.

Haberin Devamı

SON dönemde Türkiye’de restoranlara yaptığı yatırımla gündeme gelen Doğuş Grubu, yurtdışında marinalarla öne çıkıyor. Ekonomik kriz içindeki Yunanistan’da dün günün olayı Doğuş Grubu’nun Atina’nın en ünlü marinası Flisvos’u satın alması oldu. Yunan medyası Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in Flisvos Marina’ya ortaklığına geniş yer verirken, bu çalışmanın Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticari ilişkilere katkı yapacağına dikkat çekti.

YENİ ŞİRKET KURULACAK

Yunan medyası Flisvos Marina için ünlü armatör ve bankacı Laçis ailesine ait “Lamda” ile Doğuş Grubu’na ait “D-Marine”in ortaklığına geniş yer verirken, Ferit Şahenk’in iş hayatına değindi. Anlaşma, kurulacak yeni şirkette Lamda’nın hisselerini devretmesini, D-Marine’nin sermaye artışı için bu hisselerin değeri kadar nakit ödemesini öngörüyor. D-Marine’nin bu ortaklığa katılım için ödeyeceği para Flisvos marinanın ödemesi gereken borçlar hariç tutularak, 2015 ve 2016 yıllarında göstereceği performansın 7 katı olacak.

Haberin Devamı

YENİ YATIRIM OLACAK

İki şirketin CEO’ları Hüsnü Akhan ile Odiseas Athanasiu yaptıkları ortak açıklamada, anlaşma ile uzun süreli başarılı bir işbirliğinin temellerinin atıldığını belirterek, bu işbirliğini turizm ve gayrimenkul sektörlerinde de yeni yatırımlar için genişleteceklerini açıkladı.çıklamada yarıca, anlaşmanın Türkiye ile Yunanistan arasındaki ekonomik işbirliğine de katkıda bulunacağı kaydedildi.

Bu yatırımla D-Marine Hırvatistan’dan sonra yurtdışında Yunanistan’a yatırım yapmış oldu. D-Marine ile Yunanlı ortağı önümüzdeki günlerde mevcut marinaya yapacakları yatırımla günlük kapasiteyi arttırırken, turizme de yatırım yapacak.

D-Marine’in yatırımları

D-Marin Turgutreis
·  8 metre-50 metre uzunluklarında 550 yat bağlama ve 150 karada park kapasitesine sahip.
D-Marin Didim Marina
·  Mayıs 2009 itibarıyla, D-Marin Didim Marina, tamamı beton kaplanmış 70 bin metrekarelik, toplam 600 tekne kapasiteli çalışıyor.
D-Marin Göcek Marina
·  Denizde 380, karada 150 yat konaklama kapasitesine sahip.
Marina Mandalina
·  Adriyatik Denizi’nde Hırvatistan’ın Dalmaçya Kıyıları’nın orta kısmında kalan Mandalina Marina, UNESCO tarafından koruma altına alınan tarihi bir kent olan Sibenik’in sınırları içerisinde. Grubun en önemli yurtdışı yatırımları arasında.
Dalaman Marina
· 10-60 metre uzunluklarında, denizde 675 yat bağlama ve karada 500 park kapasitesi bulunuyor. D-Marin Dalaman Marina’da 2013 yılı sonuna doğru hizmete açılacak.

Haberin Devamı

Flisvos Marina

· Atina’nın Paleon Faliron semtinde bulunuyor.
· 70 metre uzunluğuna kadar 300 tekneyi barındırabiliyor.
· Flisvos Marina’nın cafe, restoranları ve dükkanları bulunuyor.
· Yunanistan’daki lüks teknelerin tercihi oluyor.
· Lamda, Flisvos’un 40 yıllığına işletmesini üstlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!