Yunanistan AB ve IMF’den borçları için ek süre ve düşük faiz istedi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan AB ve IMF’den borçları için ek süre ve düşük faiz istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 00:00

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, içinde bulundukları ciddi borç krizinden çıkmaya yardımcı olmak için AB ve Uluslararası Para Fonunun (IMF) verdiği kredinin ödenmesinde daha fazla zaman tanınması ile faiz oranının düşürülmesi talebinde bulundu.

Papakostandinu, Fransa’da yayımlanan Liberation gazetesine verdiği demeçte, “Ortaklarımızın bize verdiği 110 milyar Euro kredinin ödeme süresinin daha fazla uzatılması ve faiz oranlarının daha fazla düşürülmesi iyi olacak. Böylece, diğer ödemelerimizi karşılayabiliriz” diye konuştu.  Yeniden yapılandırmanın kaçınılmaz olduğunu düşünenler olduğunu ifade eden Papakostandinu, “Ayrıca Yunanistan’ın borcunu ödeyemeyeceğine dair iddiaya girenler var. Bu son birkaç haftadaki gülünç söylentileri açıklıyor. Yeniden yapılandırma gibi bir konu söz konusu değil” ifadesini kullandı. Papakonstandinu şöyle konuştu: “Yunanistan ekonomisi bu yılın ikinci yarısında yönünü büyümeye çevirdi. 2012 yılının tamamında büyüme pozitif olacak. Ancak borç krizinin ne zaman sona ereceğini söylemek için çok erken.”
Bu arada Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ekonomik Ve Parasal işlerden  Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Yunanistan’ın borcunun yeniden yapılandırılmasının masada olmadığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!