Yumurta sektörü 500 milyon dolar ihracat hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Yumurta sektörü 500 milyon dolar ihracat hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 12:08

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Kızıltan: "2002 yılında 2 milyon 194 bin dolar seviyesinde olan yumurta ihracatı, yıl sonunda 500 milyon dolara ulaşması hedefleniyor"

Kızıltan, yaptığı yazılı açıklamada, yumurta ihracatının 2002 yılından sonra başladığı tırmanışını sürdürdüğünü belirtti. Kızıltan, 2002 yılında 2 milyon 194 bin dolar seviyesinde olan yumurta ihracatın geçen yıl 351 milyon dolara ulaştığını hatırlatarak, "Yıl sonunda 500 milyon dolara ulaşması hedefliyoruz. Yumurta ihracatına verilen destek sektörün talep ettiği oranlara çıkarılırsa, ihracat yüzde 50 daha artar. Girdi maliyetlerinin sürekli arttığı bir ortamda sektöre verilen destekleri arttırmamız gerekiyor ve döviz yumurtlayan tavuğu kesmememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kanatlı eti ihracatının da hızla arttığını belirten Kızıltan, geçen yıl 529 milyon dolar olan kanatlı eti ihracatının, mayıs ayı sonunda 251 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

Kanatlı Tanıtım Grubu'nun kanatlı eti ve yumurta ihracatını arttırmak için yoğun bir tanıtım çalışması yürüttüğünü de dile getirden Sinan Kızıltan, tanıtım grubu olarak 2013 yılında 20 fuarda tanıtım yapacaklarını vurguladı.

 Dünya yumurta üretiminde Türkiye ilk 10'a girdi

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Ekiz de Türkiye'nin sofralık yumurta üretiminde dünya sıralamasında ilk 10'a girmeyi başardığını belirterek, asıl hedeflerinin sürdürülebilir ihracatla dünya sıralamasında daha yukarılara çıkmak olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!