Yüksek faturalar Bursa'yı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Yüksek faturalar Bursayı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 13:32

Bursa'da ocak ayında gelen faturaların yüzde 30'a varan oranlarda yüksek olması zam yapıldığı tartışmalarına yol açtı.

Haberin Devamı

Ocak ayı elektrik faturalarını gören vatandaşlar, diğer aylara göre yüzde 30'a ulaşan artışı görünce zam yapıldığını düşündü.

Konuyla ilgili Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş'nin ilgili birimlerini arayan vatandaşlar, faturaların yüksekliği konusunda bilgi alırken, asıl nedenin, sayaç okuma işlerini yapacak yeni işe alınan personelin eğitiminin biraz uzun sürmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Şirket yetkilileri, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme öncesinde sayaç okuma işini dışardan hizmet alımı yoluyla yürüttüğünü söyledi.

Firmanın bu işi kendi personeliyle yürütmeye karar verdiğini dile getiren yetkililer, şunları kaydetti:

“Bunun için yaklaşık 250 kişi işe alındı. Bu personel, belirli bir eğitimden geçirildi. Eğitim ve bu personelin sahaya çıkması biraz uzun sürünce faturalarda gecikme oldu. 30 günlük faturalar yerine 38-40 günlük faturalar düzenlendi. Bu da, faturaların yüksek gelmesine yol açtı.”

Haberin Devamı

Yetkililer, faturalardaki yüksekliğin havaların soğuması nedeniyle ısıtıcıların fazla kullanılmaya başlanmasıyla da ilgili olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde faturaların yine 30 günlük düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!