Yolların yeni efendisi

Güncelleme Tarihi:

Yolların yeni efendisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:06

YENİ eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte daha da artan trafik sorunu için birçok akıllı telefon uygulaması devreye girdi. Bu uygulamalarla trafikten kaçmak da mümkün hale geliyor.

Haberin Devamı

HAFTAİÇİ veya haftasonu hiç farketmenden saç baş yolduran trafik, her geçen gün artmaya devam ediyor. Hayatımızdan dakikaların ve hatta saatlerin çalınmasının tek sorumlusu trafik. İstanbul, Ankara veya İzmir’in yanı sıra artık en sakin anadolu şehirlerinde bile trafik sorunu her geçen gün artıyor. Okulların açılmasıysa trafik sorununa tuz biber ekiyor. Her alanda yardımımıza koşan teknoloji, trafik konusunda da devreye giriyor ve trafikte geçirdiğimiz o boş zamanları geri veriyor. Yerli veya yabancı birçok teknoloji şirketinin seferber olduğu trafik sorunu için birçok akıllı telefon uygulaması geliştiriliyor.

KAÇIŞ YOLLARI ‘CEP’TE

Gelişen teknolojiyle beraber akıllı telefonların GPS özelliğinden yararlanan bu uygulamalar, kullanıcılara trafiksiz olan güzergâhları gösteriyor. Başka bir deyişle kullanıcıların en kısa yoldan trafikten kaçmalarını sağlıyor. Trafik kazaları veya yol çalışmaları da trafik uygulamalarıyla kullanıcılara önceden haber veriliyor. Hatta bazı uygulamalardaki sosyal ağ bağlantıları, kullanıcıları arkadaş yardımıyla trafikten kaçmalarını sağlıyor. Siz de trafikten bunaldıysanız, indirmeniz gereken bu uygulamalara mutlaka göz atın.

Haberin Devamı

Yandex.Haritalar

Trafikteki araçlardan anlık olarak trafik yoğunluk bilgisini alan Yandex.Haritalar, kullanıcılara en ayrıntılı bilgileri sunuyor. Trafikten kaçmak isteyen kullanıcılar, Yandex.Haritalar’ı kullanarak yoğunluğu az olan ara sokakları kullanabiliyor.

Trafi

Trafik yoğunluğu bilgilerinin yanı sıra toplu ulaşımdaki yoğunluğa da yer veren Trafi, son zamanlarda çıkış yapan uygulamalardan biri oldu. Trafi, kullanıcılara toplu taşıma, taksi, bisiklet ya da yaya yoluyla gerçekleştirilen ulaşımlarda, gerçek zamanlı trafik verilerini de göz önüne alarak rota önerileri sunuyor.

Başar Trafik

Google’ın haritalarına destek veren Başarsoft’un geliştirdiği ‘BAŞARTRAFİK’ kullanıcılara anlık bildirimlerle trafik hakkında bilgiler veriyor. Yoğunluk, yol çalışması, radar noktaları ve kazalar kullanıcılara bildiriliyor. Böylece kullanıcıların trafikten kaçması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Waze

Ücretsiz ve sosyal bir trafik durumu uygulaması Waze, trafikteki arkadaşlarınızdan bilgi topluyor. Bu bilgilere göre trafik yoğunluğu hesaplayan uygulama, kullanıcılara uyarılarda bulunuluyor. Böylece trafik durumuyla ilgili güncellemeleri anlık olarak alınabiliyor.

İBB Trafik

Trafik yoğunluğu hakkında bilgi veren en bilinen uygulamalardan biri olan İBB trafik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirildi. Uygulamada ana yollar, bağlantı yollarındaki trafik durumu yer alırken, ara sokaklar İBB Trafik’te yer almıyor.

acan@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!